Vágólapra másolva!
Az orosz Nyikolaj Davigyenko ötödikként biztosította helyét a férfi teniszezők szezonzáró Mesterek Kupáján.

Az idei US Openen elődöntős játékos a múlt héten ugyan a második fordulóban kiesett a szentpétervári versenyen, mégis most véglegessé vált, hogy a sanghaji szupertornáig már nem előzhetik meg négyen a világranglistán.

A rangsorban ötödik Davigyenko a svájci világelső Roger Federerhez, a spanyol Rafael Nadalhoz, a horvát Ivan Ljubicichoz és az amerikai Andy Roddickhoz csatlakozott. A nyolc játékost felvonultató viadalra november 12. és 19. között kerül sor.

Nadalnak ezen a héten Párizsban lenne jelenése, de hasizom-sérülés miatt lemondta a részvételt a Mestersorozat kilencedik, egyben utolsó versenyén. Az argentin David Nalbandian gyomorbántalmak, a ciprusi Markosz Bagdatisz pedig vállsérülése miatt nem játszik Párizsban.

Roddick és Ljubicic is kihagyja a versenyt, mint ahogyan az ausztrál Lleyton Hewitt, az orosz Mihail Juzsnyij és az argentin Gaston Gaudio is már korábban jelezte, hogy nem lép pályára a Bercy-csarnokban.

Fáradtságra hivatkozva szintén visszalépett a világranglistát ezer napja vezető svájci Roger Federer. "Roger ma reggel felhívott, és azt mondta, hogy teljesen kimerült. Inkább nem kockáztat" - jelentette be Alain Riou, a viadal igazgatója.

Federer 2003 után először vett volna részt a francia fővárosban tartandó versenyen. Akkor a negyeddöntőben kikapott a brit Tim Henmantől. A 25 esztendős svájci sztár vasárnap pályafutása 44. tornagyőzelmét aratta Bázelben.

A párizsi viadalt 1986-ban rendezték meg első alkalommal, akkor a legendás német játékos, Boris Becker diadalmaskodott. Tavaly a cseh Tomas Berdych nyert.

* * *

A linzi női tornán sérülést szenvedett francia Mary Pierce kedden az Egyesült Államokba utazik, ahol megműtik a térdét. A 31 éves játékosnak múlt csütörtökön a nyolcaddöntőben a bal térdében elszakadt az elülső keresztszalag. Pierce-re a beavatkozás után legalább fél év kihagyás vár.

Davigyenko feladta a nyolcaddöntőt Pétervárotthttp://www.origo.hu/sport/egyeni/tenisz/20061025clijsterst.html?pIdx=2Nadal Wimbledont okolja gyenge formájáérthttp://www.origo.hu/sport/egyeni/tenisz/20061025clijsterst.html?pIdx=1