Társoldalunk:

Valódi izgalmakat hozott a Megyék Csatája sztárfutama

2020.09.30. 12:54

Javában zajlik a jelentkezés az ország legnagyobb megyei e-sport versenyére, ahol a Fifa 21-ben és League of Legends-ben mérhetik össze a tudásukat a hazai rajongók. A verseny apropóján a főszervező Mediaworks egy nagyszabású versenyindító futamon hazánk sztárjait is bedobta a mély vízbe, hogy saját maguk is megtapasztalhassák, milyen érzés a komoly e-sportolók bőrèbe bújni, akár csak egy napra. 

Az északi megyék képviseletében a Barátok Köztből ismert Aradi Balázs (Komárom-Esztergom), a Jóban Rosszban sorozatból Szorcsik Viki, Az ide Süss sztárja Sass Dani (Heves), a Survivorból ismert Demeter Alexandra (Pest) és a Trash Talk műsorvezetője Törős Balázs is kontrollert ragadott, hogy Berki Krisztián vezetésével összemérjék erejüket a Jakabos Zsuzsa vezette déli megyékkel.

Az olimpikon úszóhoz csatlakozott Liszkai Márk testépítő (Csongrád-Csanád), Szvoboda Bence többszörös magyar bajnok és EB dobogós motokrosszversenyző (Somogy), Kovács Helga a Love Island sztárja (Baranya), Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszó (Tolna) és Kiss Imi műsorvezető, streamer (Bács-Kiskun).

A keleti megyéket Majka vezette a barátságos küzdelemben. Mellette harcolt Kőváry Anett újságíró, riporter (Borsod-Abaúj-Zemplén), Muri Enikő énekesnő, az X-Faktor 2. évadának második helyezettje (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Szepesi Tibi magyar BMX bajnok (Hajdú-Bihar), Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó (Békés) és Debreczeni Dóra modell, edző (Jász-Nagykun-Szolnok).

 A nyugati megyéket sem hagyták cserben a képviselőik, Horváth Tomihoz öten csatlakoztak a sztárfutamon. A hiphopelőadó Deego (Győr-Moson-Sopron), az Ázsiai Expressz győztese Meggyes Dávid (Fejér), a világbajnok, paralimpikon úszó Illés Fanni (Zala), a Hősök hiphopbanda oszlopos tagja, Eckü és a Welhello alapembere, Diaz (Vas) mindent megtett, hogy felülkerekedjenek a keleti vetélytársakon.

A sztárok a kulisszák mögött ízelítőt kaptak az e-sport kőkemény világából egy show-meccs keretében, amit a szervezők ígérete szerint hamarosan bárki megnézhet majd. A kiképzésről a játékos körökben jól ismert luckeY és Pierce gondoskodott, a rendezvény szakmai partnere a V4 Future Festet is jegyző Esport1 volt.

A sztárfutam persze csak előfutára a hamarosan induló megyei versenynek, ahol bárki elindulhat, aki erőt érez magában, és megfelel a jelentkezési feltételeknek.

A sztárfutammal az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a hazai e-sportra, és hogy kicsit közelebb hozzuk ezt a külföldön hatalmas népszerűségnek örvendő műfajt a magyar emberekhez. Szeretnénk ha ebben a nehéz időszakban is lenne olyan sportesemény amit az egész család végigizgulhat, nekünk pedig az a célunk hogy a magyar szülők a saját gyermekükért szoríthassanak az otthon kényelméből – mondták a szervezők.

Ne feledjétek, hogy javában zajlik a Megyék Csatája – Országos E-sport Verseny regisztrációs szakasza. Nevezni a megyekcsataja.hu oldalon tudtok, ahol további részleteket tudhattok meg a versenyről!