Egyetlen nap és kezdődik a világ egyik legnevesebb e-sport versenye

Vágólapra másolva!
Hónapok óta tart az e-sport világ, azon belül is a Counter-Strike: Global Offensive (röviden CS:GO) nevű játék szerelmeseinek egyik legkiemelkedőbb időszaka, a BLAST Premier Spring, azaz a tavaszi BLAST Premier szezon.

Összesen 22, egyenként öt tagú csapat vágott neki a küzdelemnek, mindannyian annak reményében indultak el a hosszú úton, hogy a legjobb 8 alakulat között legyenek é

s harcba szállhassanak a 425 ezer dollárt (körülbelül 117 millió forintot) kínáló utolsó megmérettetésen, a tavaszi döntőn.

A hosszú szezon és a több továbbjutási lehetőséget is kínáló versenyek gondoskodtak arról, hogy a döntő eseményen a világ legjobbjai vegyenek részt. A résztvevő csapatok között van a CIS régióból érkező és jelenleg a világranglistát vezető Gambit, a legnagyobb hazai riválisuk, a Na'Vi; a NiP és a G2, akik a sportág egyik legnagyobb múltra visszatekintő szervezetei, valamint olyan közönségkedvenc alakulatok, mint az észak-amerikai Evil Geniuses és Complexity, valamint két európai nagyágyú, a BIG és a FaZe.

Túlzás nélkül jelenthetjük ki, hogy június második felében, az elkövetkező napokban minden CS:GO rajongó erre a verseny figyel majd.

A verseny legnagyobb esélyese az Oroszországból érkező Gambit, akik rendkívül fiatal koruk ellenére (21 év az átlagéletkor a csapatban) nem csak, hogy vezetik a világranglistát, de frissen avatott bajnokként is kezdik meg a versenyt. Múlthéten az IEM Summer versenyén tudtak győzelmet aratni, ahol ugyanúgy részt vett a NiP, a G2 és az Evil Geniuses is, a Gambit ötösét mégsem tudták megállítani. Ez jó pár hónapja nem sikerül már senkinek sem, ha csak nem borul a papírforma, akkor jó eséllyel a Blast tavaszi döntőjének végén is ők emelhetik majd a magasba a virtuális trófeát.

Persze a meglepetés mindig ott van a pakliban. Bármelyik csapat képes előhúzni a kalapból egy világverő formát és esélyes is a bajnoki címre, de a végén csak egy ötös örülhet majd igazán.

Hogy pontosan melyik lesz az, az a héten kiderül, ugyanis holnap kora délutántól kezdődik a BLAST Premier Spring Finals, amit egész héten élőben követhetnek az e-sport veteránok és a sportággal még csak ismerkedők is az Origo oldalán.

Június 15-én rajt, a nap folyamán a következő meccseken lehet szurkolni:
15:30 - Gambit vs Evil Geniuses
18:30 - NiP vs Complexity