Hét körös hátrányból fordította meg a meccset a G2

Vágólapra másolva!
A BLAST Premier Spring Finals első napjai hoztak néhány váratlan meglepetést, most azonban úgy tűnik, hogy a folytatás a papírformáról szól. Persze ha az a papírforma, hogy a világ legjobb CS:GO csapatai jobbnál jobb meccseket játszanak egymás ellen még két napon keresztül, ám legyen.

Nem tudott meglepetés okozni tegnap a BIG. Pedig nagyon úgy tűnt, hogy a német csapat a verseny egyik fekete lova, nagy meglepetése, az az alakulat akikre nem sokan számítanak bajnokesélyesként mégis a legjobbak között végeznek, akár meg is nyerik a tornát.

Szurkolóik bánatára, sajnos nem így történt. A G2 csapatát ugyan meglepték az első meccsükön, de aztán a Na'Vi az alsó ágra ejtette őket,

ott pedig a NiP játékosaitól elszenvedett vereség után búcsúztak is a 2021-es tavaszi BLAST szezontól. Nem volt egyszerűen kérdés a meccsen, a BIG tisztességesen helytállt, lehozta az úgymond kötelező köröket, de a svéd NiP így is könnyedén, 2-0-ra nyert tegnap ellenük. A BIG kiesett, a NiP pedig bejutott az alsó ági döntőbe.

A NiP vs BIG mérkőzés eredményei:
Dust2 16:10 a NiP javára
Inferno 16:12 a NiP javára

Szerencsére az alsó ág másik oldalán már jóval izgalmasabb meccset játszott a G2 és a Complexity. Két olyan csapat, akik papírforma és jelenlegi eredményeik alapján is nagyon közel állnak egymáshoz. Még a meccsre választok pályák is közel azonos eredményeket mutattak, Vertigot, Nuke-ot és Mirage-t szinte ugyanannyi alkalommal játszotta mindkét ötös és győzelmi arányaik is csak minimális különbséget mutattak.

Annak rendje és módja szerint, mindketten meg is nyerték a sajátjuknak választott pályát. A Complexity Vertigon játszott magabiztosan és verhetetlen formában, míg a G2 legalább olyan eredményesen vágott vissza nekik Nuke-on.

Utóbbi pályán a G2 több kört is meg tudott nyerni jóval gyengébb felszereléssel és úgy tűnt, ezt a szériát Mirage-on is folytatni tudják majd. Négy körös előnyt épített ki a Complexity a pálya elején, amikor pisztolyokkal tudott visszavágni a G2, és ha nem is azonnal, a játék későbbi részében ez nagy előnyt jelentett a csapat számára. Sokkal jobb gazdaságot tudtak maguknak építeni, ráadásul a térfélcsere után, a védekező térfélen a taktikáik is sokkal jobban működtek. 8-1-es Complexity vezetésről fordította meg a G2 a meccset az utolsó pályán, amivel így meg is nyerték a mérkőzést és kiejtették a Complexityt.

A G2 és a Complexity összecsapásának eredményei:
Vertigo 16:11 a Complexity javára
Nuke 16:9 a G2 javára
Mirage 16:11 a G2 javára