Továbbra is megállíthatatlan a Gambit, már döntőben a csapat

Vágólapra másolva!
A versenyt megelőzően bár tudtuk, hogy mind a nyolc csapat nagyon erős és bármelyik meglepetést okozhat majd, az borítékolható volt, hogy a világelső Gambit a BLAST Premier Spring Finals alatt is bitang erős lesz.

Ez tegnap már be is bizonyosodott. A CIS alakulat már belőtte magát a döntőbe, miután győzelmet arattak nagy riválisukkal, a Na'Vival szemben. Bár az eredmények alapján azt hihetnénk, hogy a Na'Vi játékban volt, ez csak az első pályára volt igaz, még úgyis, hogy a másodikat megnyerték.

Dust2-n tényleg a legjobb formájukat hozták és folyamatosan fej-fej mellett haladtak a Gambittel, de pont a pálya legvégén vétettek olyan hibákat, amik kihasználásával a Gambit megnyerte a pályát.

Ancient a Na'Vi neve mellett landolt, ezt meg kell hagyni, de annyira új a pálya, annyira most alakul még csak a játék rajta, hogy aligha mérvadó a 16-7-es győzelmük. Főleg annak tükrében, hogy egy jóval kiegyenlítettebb pályán, Mirage-on ugyanilyen arányban kaptak ki. Egyszerűen nincs aki megverje most a Gambitet. Pályákat lehet ellenük nyerni és nagy ritkán talán még meccset is, de hosszú távon a Gambit most olyan fölényben van, amit nem fognak tudni egykönnyen ledolgozni a többiek.

A Gambit vs Na'vi mérkőzés eredményei:
Dust2 16:14 a Gambit javára
Ancient 16:7 a Na'Vi javára
Mirage 16:7 a Gambit javára

A Na'Vi így leesett az alsó ágra, de van még esélyük döntőzni és bezsebelni a tavaszi BLAST Premier bajnoki címet.

Holnap helyosztó meccset játszanak, még hozzá a G2 ellen, annak a meccsnek a győztese pedig bejut a döntőbe a Gambit mellé.

A francia gyökerekkel rendelkező G2 tegnap maratoni meccsen győzte le a NiP-et, akik így a negyedik helyen zártak. Az első pályán 6 körös hátrányból tudta megfordítani a küzdelmet a G2, a másodikat elveszítették ugyan, de a harmadikon sikerrel vették az akadályokat.

A NiP foggal-körömmel küzdött, még hosszabbításra is sor került az utolsó pályán, de a döntő párharcokban, a legfontosabb pillanatokban a G2 volt a jobb.

A NiP és a G2 összecsapásának eredményei:
Dust2 16:11 a G2 javára
Nuke 16:13 a NiP javára
Inferno 19:17 a G2 javára

A BLAST Premier Spring Finals mai menetrendje:
15:30 - Na'Vi vs G2
19:30 - Gambit vs Na'Vi/G2 győztese