Bemutatjuk a BLAST Premier Spring Finals csapatait

Vágólapra másolva!
A különböző sportágak szerelmesei sűrűn dobálóznak olyan szólásokkal, mint például a "verhetetlen csapat". Ez azonban csak nagyon ritkán fedi a valóságot, aligha van olyan, amikor egy csapat vagy egy sportoló valóban verhetetlen, hogy soha, egyetlen percre sem inog meg teljesítménye.

Lewis Hamilton egy fantasztikus hétszeres Forma-1-es világbajnok, akitől gyorsabbat csak ritkán lát a sportág, de olyan szezonja még neki sem volt, amikor hibátlanul megnyert volna minden futamot.

Profi CS:GO csapatnak viszont volt már ilyen időszaka. Íme a Ninjas of Pyjamas vagyis a NiP története.

A skandináv országokban már 15-20 évvel ezelőtt is roppant népszerűek voltak az e-sportok, nem véletlen, hogy a CS:GO-ban is eddig skandináv csapatok érték el a legtöbbet. Ilyen például a svéd NiP, amit 2000. júniusában alapítottak, másfél évvel később pedig már a Counter-Strike akkori verziójának, a CS1.6-nak az egyik legjobb csapat volt.

Első valamirevaló győzelmüket 2001-ben, a CPL Winter alatt szerezték, ahol az akkoriban nagymenő észak-amerikai Xtreme 3 csapatát tudták maguk mögé utasítani a döntőben. 50 ezer dollár ütötte markukat, onnantól pedig nem volt megállás. Hat éven keresztül, 2007-ig uralták a CS1.6 mezőnyét és 8 bajnoki címet gyűjtöttek.

2007-ben mégis földbe állt a NiP csillaga, 5 éves hibernációba esett a csapat és csak 2012-ben tértek vissza az e-sporthoz, akkor már a CS:GO-hoz.

Az elsők között voltak, akik CS:GO csapatot állítottak fel, hiszen a játék 2012 augusztusában jelent meg,a NiP-nek pedig már ugyanebben a hónapban volt egy csapata, ráadásul nem is akármilyen!

A NiP első CS:GO felállása:

  • Patrik "f0rest" Lindberg
  • Christopher "GeT_RiGhT" Alesund
  • Adam "friberg" Friberg
  • Robin "Fifflaren" Johansson
  • Richard "Xizt" Landström

A legjobbak egyikeként vonult pihenőre a NiP 2007-ben és a legjobbak egyikeként tértek vissza 5 évvel később. A CS:GO első három évében minden róluk és nagy riválisukról, a szintén svéd Fnaticról szólt. Számos bajnoki címet gyűjtöttek, köztük egy a CS:GO csúcsának számító Major tornát is megnyertek. Korai éveik mégis a 87-0-s rekordjuk miatt maradt emlékezetes, ehhez foghatót azóta sem tudott elérni egyetlen csapat sem.

2012 augusztusa és 2013 áprilisa között a csapat nem csak mérkőzést, pályát sem veszített.

Abszolút dominálták a sportág első évét, végül 87 zsinórban megnyert pálya után állították meg őket. A Virtus.pro csapata 2-0-ra tudott nyerni a NiP ellen a StarLadder StarSeries 5. szezonjában, de a 87-0-s rekord örök időkre beírta a NiP nevét az e-sport történelemkönyvébe.

A mai NiP persze már teljesen más, mint régen volt. Játékosaik, vezetőségi tagjaik is lecserélődtek, kitartásuk és versenyszellemük azonban töretlen. Korai eredményeiket egyelőre nem tudták megismételni, de jó úton haladnak afelé, hogy ismét egy NiP éra köszöntsön be a CS:GO világába.
A BLAST Premier Spring Finals versenyén is ott vannak a legjobbak között. A NiP a tegnapi G2-tól elszenvedett veresége után a legjobb négy között zárt, ami különösen elismerésre méltó egy ilyen erős mezőnyben, ráadásul úgy, hogy LNZ körülbelül 3 hete gyakorol csak a többiekkel.

A NiP jelenlegi felállása:

  • Fredrik "REZ" Sterner
  • Nicolas "Plopski" Gonzalez Zamora
  • Hampus "hampus" Poser
  • Nicolai "device" Reedtz
  • Linus "LNZ" Holtäng

A BLAST Premier Spring Finals versenye holnap a végéhez ér, az utolsó meccseket, akárcsak az eddigieket, élőben követhetik majd az Origón.