Társoldalunk:

Szorosnak ígérkezett, de sima Gambit győzelemmel zárult a tavaszi BLAST szezon

2021.06.21. 06:04

Mindig is voltak a CS:GO-nak olyan időszakai, amikor egy csapat vagy egy nemzetiség játékosai uralták a mezőnyt. A kezdetekben, az első 3-4 évben például minden a svéd csapatokról szólt, a második helyen pedig sokszor a franciák álltak. Később egy brazil ötös verte oda-vissza a mezőnyt, azután jött a dán Astralis uralkodása, most pedig lassan egy éve éljük már a CIS, azaz Független Államok Közösségéből érkező csapatok uralmát.
Annak rendje és módja szerint, a tavaszi BLAST szezon döntőjét is két CIS csapat játszotta, ráadásul pont a világelső Gambit, valamint a 2. helyen tanyázó Na'Vi.

Nekik azonban két meccsük volt tegnap. Elsőként a helyosztó döntőt kellett megnyerniük, a brutálisan jó formában lévő G2-val szemben. Ezt az akadályt sikerrel vették ugyan, de egy rendkívül izgalmas és szoros meccsen tudtak csak nyerni, ami sokat kivehetett a csapatból a döntő előtt. Volt ugyan egy órányi szünete a feleknek, de míg a Gambit nézőként kísérhette figyelemmel a G2 vs Na'Vi összecsapást, addig az ukrán eredetű csapat belülről élte meg mindazt és a Gambitre való extra felkészülés helyett csak kifáradtak.

A Na'Vi vs G2 meccs eredményei:
Mirage 16:9 a Na'Vi javára
Dust2 16:13 a G2 javára
Nuke 16:13 a Na'Vi javára

Ez sajnos meg is látszott a csapaton. Két Bo3-mas meccset persze bírnia kell a profi csapatoknak, de a Na'Vi érezhetően nyomottabb, már-már fáradtabb volt, mint a Gambit. Míg pár nappal korábban, a felső ági döntőben minimális különbséggel, 14-16-ra kaptak csak Dust2-n, addig most kevesebb kört tudtak csak nyerni, azt is jóval nehezebben.

Az első pálya tehát a Gambit neve mellé került, Mirage-on kellett a Na'Vinak javítani, ami ellenfelük egyik, ha nem a legjobb pályája.

Ennek ellenére, a Na'Vi nem engedte el a meccset, az első félidőben még egész erősen tartották magukat. 7 kört eredményezett nekik a támadó térfél, a gondok azonban ezután kezdődtek. A második félidőben a betonbiztos Gambit védelmeken kellett volna áttörniük, ami már jóval nagyobb falat volt. 1-2 kört leszámítva közelében sem voltak, hogy áttörjenek a védekező Gambit játékosokon, így a világelső újabb bajnoki címmel gazdagodott. Veretlenül nyerték meg a tavaszi BLAST szezont, teljes egészében végig meneteltek a felső ágon, ahol mindössze egy pályát veszítettek csak el.

A Gambit vs Na'Vi meccs eredményei:
Dust2 16:12 a Gambit javára
Mirage 16:11 a Gambit javára

Gambit dominanciával zárult tehát a tavaszi BLAST szezon, ezen és más versenyen sem találnak egyszerűen legyőzőre, valószínűleg sokáig nem is fognak még.A BLAST Premier versenysorozat időn ősszel folytatódik, kezdődnek majd az őszi csoportkörök, hogy néhány hónappal később egy hasonlóan izgalmas és színvonanlas döntőben csúcsosodjon ki a verseny.

A BLAST Premier Spring Finals végeredménye:
1. hely: Gambit
2. hely: Na'Vi
3. hely: G2
4. hely: NiP
5-6. hely: Complexity
5-6. hely: BIG
7-8. hely: FaZe
7-8. hely: Evil Geniuses