Szorosnak ígérkezett, de sima Gambit győzelemmel zárult a tavaszi BLAST szezon

Vágólapra másolva!
Mindig is voltak a CS:GO-nak olyan időszakai, amikor egy csapat vagy egy nemzetiség játékosai uralták a mezőnyt. A kezdetekben, az első 3-4 évben például minden a svéd csapatokról szólt, a második helyen pedig sokszor a franciák álltak. Később egy brazil ötös verte oda-vissza a mezőnyt, azután jött a dán Astralis uralkodása, most pedig lassan egy éve éljük már a CIS, azaz Független Államok Közösségéből érkező csapatok uralmát.Annak rendje és módja szerint, a tavaszi BLAST szezon döntőjét is két CIS csapat játszotta, ráadásul pont a világelső Gambit, valamint a 2. helyen tanyázó Na'Vi.

Nekik azonban két meccsük volt tegnap. Elsőként a helyosztó döntőt kellett megnyerniük, a brutálisan jó formában lévő G2-val szemben.

Ezt az akadályt sikerrel vették ugyan, de egy rendkívül izgalmas és szoros meccsen tudtak csak nyerni, ami sokat kivehetett a csapatból a döntő előtt.

Volt ugyan egy órányi szünete a feleknek, de míg a Gambit nézőként kísérhette figyelemmel a G2 vs Na'Vi összecsapást, addig az ukrán eredetű csapat belülről élte meg mindazt és a Gambitre való extra felkészülés helyett csak kifáradtak.

A Na'Vi vs G2 meccs eredményei:
Mirage 16:9 a Na'Vi javára
Dust2 16:13 a G2 javára
Nuke 16:13 a Na'Vi javára

Ez sajnos meg is látszott a csapaton. Két Bo3-mas meccset persze bírnia kell a profi csapatoknak, de a Na'Vi érezhetően nyomottabb, már-már fáradtabb volt, mint a Gambit. Míg pár nappal korábban, a felső ági döntőben minimális különbséggel, 14-16-ra kaptak csak Dust2-n, addig most kevesebb kört tudtak csak nyerni, azt is jóval nehezebben.

Az első pálya tehát a Gambit neve mellé került, Mirage-on kellett a Na'Vinak javítani, ami ellenfelük egyik, ha nem a legjobb pályája.

Ennek ellenére, a Na'Vi nem engedte el a meccset, az első félidőben még egész erősen tartották magukat. 7 kört eredményezett nekik a támadó térfél, a gondok azonban ezután kezdődtek. A második félidőben a betonbiztos Gambit védelmeken kellett volna áttörniük, ami már jóval nagyobb falat volt. 1-2 kört leszámítva közelében sem voltak, hogy áttörjenek a védekező Gambit játékosokon, így a világelső újabb bajnoki címmel gazdagodott.

Veretlenül nyerték meg a tavaszi BLAST szezont,

teljes egészében végig meneteltek a felső ágon, ahol mindössze egy pályát veszítettek csak el.

A Gambit vs Na'Vi meccs eredményei:
Dust2 16:12 a Gambit javára
Mirage 16:11 a Gambit javára

Gambit dominanciával zárult tehát a tavaszi BLAST szezon, ezen és más versenyen sem találnak egyszerűen legyőzőre, valószínűleg sokáig nem is fognak még.

A BLAST Premier versenysorozat időn ősszel folytatódik, kezdődnek majd az őszi csoportkörök, hogy néhány hónappal később egy hasonlóan izgalmas és színvonanlas döntőben csúcsosodjon ki a verseny.

A BLAST Premier Spring Finals végeredménye:
1. hely: Gambit
2. hely: Na'Vi
3. hely: G2
4. hely: NiP
5-6. hely: Complexity
5-6. hely: BIG
7-8. hely: FaZe
7-8. hely: Evil Geniuses