Kezdődik az őszi szezon egyik legnagyobb CS:GO versenye, a BLAST Premier Fall

2021.09.16. 10:05

Ahogy tavasszal, úgy idén ősszel is árgus szemekkel követjük a BLAST Premier CS:GO versenyét, ami ismét összerántja a profi e-sportolókat és heteken át tartó mérkőzésekkel örvendezteti meg a rajongókat.

Akárcsak a tavaszi, az őszi BLAST Premier szezon is három részre osztható. Első a csoportkör szakasza, ezzel veszi kezdetét csütörtökön a verseny.

Ebben a szakaszban összesen 12 csapat küzd a 6 továbbjutást érő helyért, amiket nem lesz egyszerű megcsípni. A mezőny rendkívül erős, hibázásra pedig egyetlen egyszer van lehetősége a csapatoknak.

Az első vereség után még csak a csoportjuk alsó ágára esnek, onnan pedig még könnyedén bejuthatnak akár a csoportdöntőbe is. Az alsó ágon elszenvedett vereség után azonban búcsúzniuk kell és itt jön képbe a szezon második szakasza.

A csoportkör után jön majd a Showdown, ahol a csoportkörből kiesett csapatok kapnak egy újabb esélyt, illetve ebbe a szakaszba már selejtezők útján is be lehetett jutni. Míg a csoportkörben csak a BLAST partnercsapatai játszanak, addig a Showdownhoz számos selejtezőt is tartanak, ami lehetőséget ad a világ bármely tájáról érkező, feltörekvő csapatoknak a fejlődésre és a versenyzésre.

Végül az egész az őszi szezon döntőiben, az úgynevezett Finals szakaszban csúcsosodik ki, ahol már csak a szezon legjobb csapatai küzdenek majd a bajnoki címért.

Elsőként azonban a csoportkörből kell továbbjutnia a profiknak, kezdve a mai mérkőzéseiktől.

Délután 16:30-tól az Astralis és az Evil Geniuses összecsapását, később, 19:30-tól pedig a Vitality és a Liquid mérkőzését követhetik majd élőben a Counter-Strike szerelmesei.

Mindkettő roppant izgalmas meccsnek ígérkezik, előbbin az Astralis és az EG is végre a fejlődés útjára szeretne lépni, miután mindkét csapat hullámvölgybe került pár hónapja.

Utóbbin pedig két valódi titán csap össze, a Liquid és a Vitality mérkőzése bármelyik verseny döntőjének is beillene, most azonban már a csoportkör elején összetalálkoznak.