Megingatható a világelső NaVi, de csak egy pillanatig

Vágólapra másolva!
Létezik a városi legenda, miszerint a profi CS:GO csapatok másként készülnek a versenyek korai szakaszára és a csoportkörben nem akarnak még ellőni minden puskaport, hiszen akkor mi marad későbbre, adott esetben akár a döntőre? Ingoványos talajon jár, aki ezzel tervez, hiszen bármikor beeshet egy-egy meglepetés vereség, ami máris keresztülhúzza a számításait.

Hogy a NaVi jelenleg ezt játsza-e, talán sosem fogjuk megtudni, az viszont biztos, hogy jelenlegi világelsőként nem azt a bizonyos legyőzhetetlen formát mutatják. Két napja az OG, tegnap a Complexity szorongatta meg őket.

Hat meccses győzelmi sorozatukat nem tudták megállítani, de egy pályát, ráadásul a NaVi saját pályáját, elnyerték előlük. Nem is akárhogy, 16-4-et adtak Ancientön a NaVinak, ami ott és akkor hiába volt több, mint szép részeredmény, ezzel csak kiegyenlíteni tudott a Complexity, a meccset pedig végül ismét a NaVi nyerte meg.

A NaVi és a Complexity mérkőzésének (2:1) pontos eredményei

  • Overpass 16-10 a NaVi javára
  • Ancient 16-4 a Complexity javára
  • Nuke 16-9 a NaVi javára

Ha biztonsági játékot játszik is a NaVi, a tegnapi győzelemmel már biztosították maguknak a továbbjutást. Bejutottak a felsőági döntőbe, ahonnan legrosszabb esetben is második helyen bejutnak az őszi döntőkbe.

Ellenfeleik a FaZe játékosai lesznek, az egyetlen csapat, akikkel eddig még nem találkoztak a C csoportban. Bár minden ellenük szólt, alsóágon 2-1-re tudták elverni az OG-t, akiket hiába favorizált a papírforma, a FaZe elleni Bo3-mas meccsen nem tudtak olyan összeszokott csapatként játszani, mint korábban. Rengeteg buta, külső szemmel amatőr és elhamarkodott döntést hoztak meg játék közben, aminek az lett az eredménye, hogy egy pályás előnyből sem tudtak nyerni.

Az OG és a FaZe mérkőzésének (2:1) pontos eredményei

  • Inferno 16-13 az OG javára
  • Ancient 16-14 a FaZe javára
  • Mirage 16-8 a FaZe javára

Ma már az utolsó két mérkőzés jön a 2021-es BLAST Premier Fall csoportkörének keretein belül. A NaVi már biztosan továbbjutó, a második továbbjutást érő helyért pedig a Complexity és a FaZe csap majd össze.