Három csapat esett ki egyetlen nap alatt, további 13 még játékban van a BLAST Premier Fall Showdown CS:GO versenyén

Vágólapra másolva!
Hat napja van a 2021-es BLAST Premier Fall Showdown csapatainak, ennyi idő alatt el kell dönteniük egymás között, hogy melyikük a két legerősebb alakulat. A 16 fős mezőnyből csak a top 2 jut majd tovább, hibákra pedig nincs lehetőség. Nincs alsóág, egy vereség azonnali kiesést jelent, a tegnapi első napon tehát már három csapat búcsút is intett a versenynek.

Ezúttal nem volt apelláta,

a papírforma szerinti erősebb csapatok játszi könnyedséggel rendezték le a meccseket, szinte az összes nyitómérkőzésen.

A versenyt a Heroic és a POGGERZ mérkőzése nyitotta meg és ahogy arra a legtöbben számítottak is, a POGGERZnek megvoltak a saját köreik, de a sokkal inkább baráti mix társaság, egyszerűen nem tudott olyan szintű csapatként együttműködni, ami kellett volna a győzelemhez.

Mindkét pályán, Mirage-on és Nuke-on is jól működtek a köreik, csak épp nem volt sok belőlük. Miután ellőték az összes puskaporukat ott maradtak tétlenül, lejászott köröket ismételve, olyan stratégiákkal, amiket időközben kiismert a Heroic és amelyekhez alkalmazkodni is tudtak.

A Heroic és a POGGERZ (2:0) összecsapásának pontos eredményei:

  • Mirage 16:11 a Heroic javára
  • Nuke 16:10 a Heroic javára

A Dignitasnak sem okozott különösebb gondot a Fiend elleni meccs, egyetlen egy félidő erejéig inogtak meg. Az első pályát gond nélkül, magabiztosan és gyorsan húzták be, a bolgár Fiend mindössze 9 kört tudott nyerni Mirage-on.

Annál nagyobb meglepetést okoztak Nuke-on, ahol remek védekező oldalt zártak és 13-2-vel fordulhattak a pálya második félidejére.

11 körös előnyt bármelyik csapat zsebrevágna, a Fiend is zsebrevágta, egyetlen egy dologgal nem számoltak, a Dignitas védekező térfelével.

Lassan, de biztosan zárkóztak a svédek, 13-10-nél pedig érezhető volt, hogy ebből nagy fordítás lehet. Három kör múlva már kiegyenlített a Dignitas, rá három körre pedig már meg is nyerték a meccset.
11 körös hátrányból, hibátlan védekező oldallal 2-0-ra nyerte meg a meccset a Dignitas, ezzel máris bejutottak a legjobb nyolc közé.

A Dignitas és a Fiend (2:0) összecsapásának pontos eredményei:

  • Mirage 16:9 a Dignitas javára
  • Nuke 16:13 a Dignitas javára

A könnyű meccsek sora itt megszakadt, a Complexity és az MiBR összecsapása már nem volt ennyire egyértelmű.

Mindkét csapatnál viszonylag friss a felállás, a Complexity pár hete rakta össze a jelenlegi kezdőjét, míg az MiBR október hatodikán igazolt két új játékost, köztük egy új irányítót is.

Nem volt könnyű dolga az új kapitánynak, Adriano "WOOD7" Cerato hirtelen csöppent bele a nagyok játékába és ez látható is volt a meccsen. Sokszor vesztette el a fonalat, mintha hirtelen nem tudta volna, hogy mitévők legyenek a csapattal.

Szerencséjükre a Complexity sem volt éppen teljesítményük csúcsán. Hiába az ígéretes új igazolások, egyelőre nincs meg a kötelező csapatmunka és a legtöbb körük arra épül, hogy valaki majd szorult helyzetben is, egymaga megoldja azokat.

Ez most elég volt, az MiBR-t ha nem is gyorsan, de maguk mögé utasították, ugyanakkor a mérkőzés intő jel is a számukra.

Ezzel a teljesítménnyel, egy MiBR-tól jóval magasabb szintű csapatot már koránt sem tudnának legyőzni, következő meccsükre pedig tetemes mennyiségű hibát kell orvosolniuk.

A Complexity és az MiBR (2:1) összecsapásának pontos eredményei:

  • Ancient 16:11 az MiBR javára
  • Nuke 16:12 a Complexity javára
  • Overpass 16:9 a Complexity javára