Társoldalunk:

Böröcz “DeadFox” Bence, a magyar srác, aki meghódította a CS:GO világát - 2. rész

2021.10.18. 14:55

Ott hagytuk abba legutóbb, hogy Böröcz "DeadFox" Bence, 2014-2016 egyik legígéretesebb magyar játékosa, nemzetközi szerződést kapott. Sőt! A HellRaisersnél eltöltött első három hónapja után máris Majorre, a CS:GO versenyek legrangosabb megmérettetésre jutott. Ő az első és máig az utolsó magyar játékos, aki CS:GO Majorön játszott és ez még csak a kezdet volt számára, később egy újabb rekordot állított fel.

Minden csapatnak, így a HellRaisers számára is a Major tornák jelentik a profi CS:GO karrier csúcsát. Ezeket a versenyeket várja a legtöbb néző, ezeken a versenyeken lehet a legtöbb pénzt és presztízst nyerni, és ezekre a versenyekre készülnek a legtöbbet a profik.

A HR is több hónapos felkészülést tartott a nagy torna előtt, az atlantai verseny mégis kudarc volt számukra.

Bence egy korábbi interjúban a következőképp fogalmazott a 2017-es ELEAGUE Major kapcsán:

A kvalifikációt megnyertük, ott jól játszottunk, magán a Majorön viszont bárki jött ellenünk, végünk volt. Ez nem azért volt, mert nem készültünk fel rá, hanem mert féltünk megcsinálni azokat, amiket előtte elkészítettünk." (az előre begyakorolt stratégiákat - a szerk.)

Az első ELEAGUE Major sajnos nem úgy jött össze, ahogy tervezték, 3 vereség után az utolsók között estek ki. A munka azonban nem állhatott meg, tengernyi magas szintű verseny előtt álltak akkor DeadFoxék és persze Major is van minden évben. 2017-ben ráadásul kettő is volt, januárban Atlanta, júliusban pedig Krakkó adott otthont a versenynek.

DeadFox az atlantai ELEAGUE MajorönForrás: hltv.org

Utóbbi tornát azonban kénytelenek voltak kihagyni, a HellRaisers már a selejtezők során elesett, a csapat pedig ezt nem is élte túl.

Az akkori ötösből csak ANGE1 és DeadFox maradtak meg, a maradék helyeket új játékosok töltötték fel. Még 2017 őszén csatlakozott a csapathoz Issa "ISSAA" Murad, Özgür "woxic" Eker és Kristjan "fejtZ" Allsaar is, utóbbi csak ideiglenes beugróként. Az új felállás szinte azonnal hozta is az eredményeket, bár fejtZ végül nem kapott hosszú távú szerződést, helyette visszatért a csapat már-már veterán tagja, bondik. Ezzel pedig megszületett a valaha volt legerősebb HellRaisers.

A HellRaisers felállása 2018 januárjától:
• Kirill "ANGE1" Karasiow
• Vlаdуslаv "bondik" Nеchуроrchuk
• Böröcz "DeadFox" Bence
• Issa "ISSAA" Murad
• Özgür "woxic" Eker
• Ivan "Johnta" Shevtsov (edző)

Ez volt az a csapat, amelyik 3-4. helyezést ért el Budapesten, a 2018-as V4 Future Sports Festivalon, amelyik megnyerte a Bets.net Masters első szezonját, amelyik második lett a DreamHack Open Tours versenyén és amelyik még ugyanabban az évben Major legenda is lett.

Major legendáknak azokat a csapatokat és azokat a játékosokat nevezzük, akik az adott Major tornán bejutnak a legjobb nyolc közé, ezzel kivívják maguknak a világ nyolc legjobb csapatának járó tiszteletet.

A HellRaisers csapata 2018-ban a londoni FACEIT Majorön (balról jobbra: Johnta, bondik, DeadFox, woxic, ISSAA, ANGE1Forrás: hltv.org

A londoni FACEIT Majorön ez sikerült Bencééknek, 5-8. helyen zárták a versenyt, megelőzve olyan, a világ legnépszerűbb és legnagyobb csapatai közé sorolható alakulatokat, mint a FaZe, a NiP, a Fnatic vagy a G2.

Óriási siker volt ez a csapat számára, és persze DeadFoxnak is, aki így az első és máig az utolsó magyar Counter-Strike játékos, aki elérte a Major legenda státuszt.

DeadFox 2018-ban, a londoni FACEIT MajorönForrás: hltv.org

A Majorön elért nagy eredmények azonban sokszor rejtenek magukban veszélyt is. Nem egy csapatot láttunk már széthullani, hiába a Majorön mutatott kimagasló eredményük és hasonló volt a helyzet a HellRaisers ötösével is.

"A londoni Major után én valahogy azt éreztem, hogy elbízzuk magunkat. Legendák lettünk, tök jó, de nem azt éreztem, hogy menjünk még feljebb, hanem, hogy ott és akkor ez nekünk elég volt. Ez nekem nem tetszett és meg is lett az eredménye. Az egész csapat szétesett a következő Majorre." - mondta DeadFox még egy korábbi interjújában.

2019-ben lejmenetbe csapott a HR, közel sem tudták tartani azt a formájukat, amit szerettek volna, még a cserékkel sem. Elsőként bondik, aztán pedig DeadFox is kispadra került. Később ugyan felajánlották még neki a visszatérés lehetőségét, de akkor már ő döntött úgy, hogy nem fogadja azt el.

DeadFox 2019-ben az IEM Katowice Major tornánForrás: hltv.org

Böröcz "DeadFox" Bence 2019 szeptemberében, szinte napra pontosan 3 évvel a csatlakozása után intett végleg búcsút a HR-nek és azzal együtt CS:GO karrierjének is.

Streamerként szórakoztatja közönségét Twitchen, kipróbálta magát egy másik e-sport játék, a VALORANT profi mezőnyében és elemzőként a 2019-es V4 Future Sports Festival színpadán is megjelent.

Egyetlen tier 1-es nemzetközi csapata volt DeadFoxnak, ott viszont 3 évig küzdött a legnagyobb CS:GO játékosokkal szemben, 3 évig szurkolhatunk neki és összesen 3 Major tornán játszhatott. Sikereit azóta sem tudta megismételni, egyetlen magyar játékos sem.

Böröcz "DeadFox" Bence legszebb CS:GO eredményei:
• ELEAGUE Major: Atlanta 2017 - 15-16. hely
• ESL Pro League 6. szezon - 5-6. hely
• V4 Future Sports Festival 2018 - 3-4. hely
• DreamHack Open Tours 2018 - 2. hely
• FACEIT Major: London 2018 - 5-8. hely
• IEM Katowice Major 2019 - 12-14. hely