Társoldalunk:

Szétesőben a Liquid és ez meg is látszott az első meccsükön az őszi BLAST Final alatt

2021.11.25. 07:54

Jó pár hét eltelt már azóta, hogy megérkeztek az első hírek, melyek szerint a mostani Liquid nem sokáig lesz már együtt. A mostani ötös pár hét híján egy éve játszik már együtt, ez idő alatt pedig sajnos nem sok babér termett az észak-amerikai csapatnak.

Egyes források szerint három játékosuk is lecserélődhet, ez esetben gyakorlatilag a nulláról kellene újjáépíteniük a csapatot és még ha meg is találják ehhez a tökéletes játékosokat, akkor is hónapokig tart majd, mire a csapat összeszokik és kialakul az a fajta összhang, ami a mérkőzések megnyeréséhez kell majd.

Már pedig ez áll most a Liquid előtt, mert a mostani csapat már szemmel láthatóan fél lábbal kint van az ajtón.

Ellenfelük az a Vitality volt a BLAST Premier Fall Final nyitómeccsén, ahol szintén számítani lehet egy-két cserére, a franciák még sem engedték el magukat, sőt! Ők talán az előnyükre is fordították helyzetüket és sokkal felszabadultabban, sokkal vidámabban játszottak, mint idén bármikor.

Maroknyi kört engedtek csak a Liquidnek és hiába a cserékről szóló pletykák, vidáman, már-már énekelve játszottak az amerikai ötös ellen, nem kevés vidám percet okozva ezzel az online nézőknek. Érdekes, hogy a kameraképeken a Liquid sem tűnt túlságosan feszültnek, idegesnek, játékuk viszont annál inkább.

Nem, hogy magukhoz képest, de alapjában a profi Counter-Strike szintjéhez képest is mélyen alulmaradtak. Irtózatosan lassú volt az információáramlás a játékosok között, semmilyen szinten nem tudták egymást támogatni, ha pedig bármi is balul sült el a terveikben, akkor azonnal pánikolni, kapkodni kezdtek.

Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a Bo3-mas összecsapás két pályáján tudtak összesen annyi kört nyerni, amennyi egyetlen egy pálya behúzásához kellett volna.

A Vitality és a Liquid meccsének (2:0) eredményei:

Mirage 16:10 a Vitality javára

Dust2 16:7 a Vitality javára

Az első napos nyitómeccsek mindegyike meglehetősen papírforma eredményekkel zárult. Mind a négy tegnapi mérkőzés két pálya alatt véget ért, és különösebben egyik nyertes csapatnak sem volt nehéz dolga.

A NaVi még mindig világverő formában van, a FaZe továbbra sem tud olyan stabilan játszani, hogy maga mögé utasítson egy Heroic szintű csapatot, az Astralis oldalán pedig most mutatkozott be az új felállás, ami rögtön fölényes győzelmet is aratott a NiP játékosaival szemben.

A BLAST Premier Fall Final nyitómeccseinek eredményei:

Vitality vs Liquid - 2:0

Heroic vs FaZe - 2:0

NaVi vs BIG - 2:0

Astralis vs NiP - 2:0

A legizgalmasabb mérkőzések azonban még csak most jönnek. Ma délután a tegnapi győztesek mérik össze tudásukat, a győztesek pedig máris a felső ági döntőben találhatják majd magukat.

A BLAST Premier Fall Final mai menetrendje:

15:00 - Heroic vs NaVi

18:00 - Vitality vs Astralis