Háromból három, a NaVi az őszi BLAST Premier bajnoki címét is behúzta!

Vágólapra másolva!
Amikor 2-3 éve az Astralis verhetetlen volt az összes CS:GO csapat számára, akkor a dánok skandináv higgadtsággal, folyamatos faarccal, kimért, pontos, már-már gépiesen precíz játékkal voltak a legjobbak. Ezzel szemben a NaVi játékosai, akik most talán az egykori Astralis cipőjében járnak, sokkal inkább forrófejűek, jobban átadják maguk az érzelmeiknek, legyen szó örömről vagy éppen feszültségről.

Ez látható volt a BLAST Premier Fall Final döntőjében is. Ellenfelük a Vitality csapata volt, akik a döntő előtt az hazai szurkolók kedvencét, az Astralist ejtették ki. Szép meccsek vannak a dán csapat háta mögött, főleg annak tükrében, hogy a jelenlegi csapat csak két hete állt össze.

A tapasztalt és hosszú idő óta együtt játszó Vitality ellen azonban kevesek voltak, 2-1-re nyertek a franciák, akik így ringbe szállhattak a döntőben is.

A Vitality és az Astralis összecsapásának (2:1) eredményei:

  • Nuke - 16:12 az Astralis javára
  • Inferno - 16:11 a Vitality javára
  • Mirage - 16:7 a Vitality javára

A francia csapat pedig minden tudását, minden trükkjét előhúzta a kalapból a döntőre. Kezdésnek beválasztották Mirage-t, azt a pályát ahol a NaVi a napokban még elszenvedett egy meglepetés vereséget, akkor a Heroic csapatától.

Pusztán ez alapján jó választásnak tűnt Mirage a franciák oldalán, végül azonban ráfáztak. A pálya támadó térfelén még abszolút játékban voltak, a védelmük azonban kevés volt, hogy megfogja a világverő formában játszó s1mple-t és a teljes NaVit.

Az ukrán fenegyerek 36-öt pakolt a franciákra, csapatával 16-12-re nyerték meg az első pályát, a másodikra pedig jókora mentális előnnyel mehettek.

Hiszen nem elég, hogy megnyerték a Bo3-mas döntő első pályáját, de folytatásként arra a Nuke-ra mentek, amit 20 mérkőzés, fél év óta nem veszítettek el. Hat hónapja tökéletesen játszanak ezen a pályán, a franciák második "titkos fegyverével" azonban nem számoltak.

Mirage nem jött össze, ami kvázi egy meglepetés választás volt a franciáktól. Nem úgy Nuke a Navi oldaláról, ezt azonban pontosan tudták apEXék is. Éppen ezért valószínűleg ennek a pályának a felkészülésére fordíthatták a legtöbb időt.

Egyszerűen nyitott könyvként olvasták a NaVi játékát. Minden kört ismertek, minden játékos pozícióját tudták és még azzal is tisztában voltak a szerveren, hogy adott eseményre a körben, miként reagálnak majd a Navisok.

Senki sem hitt a szemének, de 20 lejátszott és megynert pálya után kikapott Nuke-on a NaVi, ráadásul nem is kicsit. 16-6-ot adtak nekik a franciák, amivel kiegyenlítettek és máris a maguk oldalán tudhatták a mentális fölényt.

Most azonban előhúzták magukból a dán mentalisát az orosz és ukrán játékosok a NaVi zászlaja alatt, és az utolsó pályára is higgadtan, felkészülten, tiszta fejjel érkeztek.

Úgy voltak vele, hogy ha csúnya vereséget kaptak a Vitalitytől, akkor az utolsó pályán visszadják azt nekik. Mit ne mondjunk, sikerült is.

Nem elég, hogy köröket alig tudtak nyerni a franciák, de még fragelni se nagyon frageltek. A félidőben apEX és shox 1, illetve 2 belőtt fragen volt, ezek a számok pedig nem sokat emelkedtek a meccs végére sem.

Hiába az elbukott Nuke, Infernón mindent kijavított a NaVi és végül 2-1-re nyerték meg a döntőt. A 2021-es eddigi három nagy LAN versenyből tehát mind a három alkalommal a NaVi tudott győzedelmeskedni és jó eséllyel pályáznak a negyedik megnyerésére is.

A NaVi és a Vitality összecsapásának (2:1) eredményei:

  • Mirage - 16:12 a NaVi javára
  • Nuke - 16:6 a Vitality javára
  • Inferno - 16:7 a NaVi javára

December 14-én kezdődik a BLAST Premier World Final, ahol a teljes 2021-es BLAST szezon nyolc legjobb csapata játszik majd, ismét LAN-on. A pontos helyszín egyelőre ismeretlen, az viszont biztos, hogy a verseny 1 millió dolláros összdíjazással támad majd és a 2021-es profi Counter-Strike egyik legnagyobb presztízsértékű megmérettetése lesz.

A BLAST Premier World Final csapatai:

  • Gambit
  • Heroic
  • NaVi
  • G2
  • Vitality
  • NiP
  • Liquid
  • Astralis