Meglepetést okozott a Liquid és átgázolt ellenfelén a Gambit

Vágólapra másolva!
1 millió dollár és a 2021-es BLAST Premier CS:GO szezon koronája a tét a BLAST Premier World Final során. A tegnap kezdődött versenyen nyolc csapat vesz részt, az idei szezon legjobbjai, akik mind a végső győzelemre hajtanak.

A legnagyobb esélyekkel az a NaVi indult, amelyik idén megnyert már szinte mindent, amit profi CS:GO csapat megnyerhet. Már csak a BLAST Premier World Final bajnoki címe hiányzik a listájukról, és ahhoz nem kerültek közelebb az első meccsnap után.

A szurkolók legnagyobb meglepetésére, de kikaptak első ellenfelüktől, a Liquid csapatától. Ráadásul nem is akárhogy! Egyszerűen rég volt már ennyire összeszedetlen, ideges és hamari a NaVi.
Volt olyan időszaka a csapatnak, amikor csakis akkor nyertek meccset, ha s1mple-nek, a csapat sztárjátékosának jól ment a játék. Idén azonban már túlnőttek ezen és végre egy valódi csapatmunkára épülő ötös állt össze a NaVi zászlaja alatt.

Tegnap azonban azt láttuk, hogy ha s1mple hibázik és túlcsordul benne a stressz, akkor ezt az egész csapat átveszi. Hónapok óta nem láttuk ennyire leeresztve a NaVit, mint most. Egy pályát ugyan megnyertek, azt a Dust2-t, ahol a Liquid szinte sosem játszik. Azt leszámítva viszont végig idegességet, kapkodást láttunk a részükről, ami ezúttal a meccsbe került számukra.

A NaVi és a Liquid mérkőzésének (1:2) pontos eredményei:

  • Overpass 16:11 a Liquid javára
  • Dust2 16:7 a NaVi javára
  • Inferno 16:7 a Liquid javára

A World Final nyitónapjának második meccse is hasonló mederben folyt. Ott a világ második legjobb CIS alakulata, a Budapestet és a V4 Future Sports Festivalt is megjárt Gambit, valamint a beugróval játszó Heroic lépett szerverre.

Ahogy arra számítani lehetett a Heroicot visszavetette, hogy nem tudtak a megszokott felállással játszani. Pedig a helyzet a Gambit oldalán sem volt túl rózsás. Ahogy a NaVi, úgy a Gambit is egyszerűen kapkodott. Mintha már unták volna a banánt így december végén és buta, elhamarkodott döntéseket hoztak játék közben. Nyoma sem volt az átgondolt, megfontolt, lassú játékuknak, ez pedig teremtett is pár remek lehetőséget a Heroic előtt.

A gond az, hogy beugróval, stav helyett b0RUP-pal játszva, ezt csak 11, majd 10 körig tudták kihasználni. Ennél nagyobb ellenállást Infernón, majd Vertigón sem sikerült kifejteniük, a Gambit így könnyedén, 2-0-ra nyerte a nyitómeccsüket.

A Gambit és a Heroic mérkőzésének (2:0) pontos eredményei:

  • Inferno 16:11 a Gambit javára
  • Vertigo 16:10 a Gambit javára

Nagy gond azonban nincs a NaVi és a Heroic oldalán sem. Persze mindkét csapatnak sok hibát kell kijavítani az első meccsek alapján, de erre van még lehetőségük. Az első nap után csak az alsó ágra estek az ágrajzon, onnan pedig még a bajnoki címig is eljuthatnak akár.

Ma azonban elsőként a mezőny második fele játssza majd a nyitómérkőzéseit, kíváncsian várjuk, hogy ott mennyi meglepetésre számíthatunk majd.

A BLAST Premier World Final mai menetrendje:

  • 13:30 - G2 vs NiP
  • 16:30 - Vitality vs Astralis
  • 19:30 - NaVi vs Heroic