A történelem megismételheti önmagát a BLAST Premier World Final versenyén

Vágólapra másolva!
Tegnapelőtt óriási meglepetés volt, hogy a NaVi két hónapja tartó veretlenségét megtörte a Liquid. Magabiztosan, egy három pályás meccsen kerekedtek az ukránok fölé, akik így az alsó ágra estek. Onnan azonban még simán visszaküzdhetik magukat a döntőbe és akár meg is nyerhetik a versenyt.

Ismerős a forgatókönyv? Nem véletlen, ugyanis pontosan ez történt egy évvel korábban, a 2020-as BLAST Premier World Final során is. Akkor pályagyőzelem nélkül kapott ki a NaVi a nyitómeccsen, akkor is a Liquidtől. Az alsó ágról azonban közel hibátlan játékkal jöttek vissza a versenybe és végül a döntőben is diadalmaskodni tudtak.

Ez ismét megtörténhet, egy évvel később, de rendkívül hasonló keretek között. A rossz kezdést már kipipálhatják, megvan az első jelent, most jön az, hogy felébrednek és végigverik a mezőnyt.

Az első lépést már meg is tették, hiszen könnyedén arattak győzelmet a Heroic játékosaival szemben. A tegnapi mérkőzésen már nagyobb volt a tét, mint bármelyik eddigi összecsapáson, hiszen a vesztesnek búcsúznia kellett.

Ahogy arra számítani lehetett, ez a csapat végül a Heroic lett. Nem pusztán arról volt szó, hogy a NaVi felébredt a nyitó meccs okozta kómából, de arról is, hogy a dánoknak nem volt teljes a felállásuk. Stavn még mindig hiányzik a keretből, régi-új társuk, b0RUP játszik a helyén, eddig inkább kevesebb, mintsem több sikerrel.

A NaVi valósággal átgázolt rajtuk az első pályán, a másodikat pedig tisztességes, kiélezett küzdelem árán nyerték meg. Két pálya alatt lerendezték a dánokat, ráadásul kérdezősködés nélkül. Mirage-on pusztán 6 kört engedtek nekik, Nuke-on pedig ugyan hosszabbításba torkollott a játék, az extra játékidőben a NaVi magabiztosan zárta le a pályát és a meccset 19-15-re.

A NaVi és a Heroic mérkőzésének (2:0) pontos eredményei:

  • Mirage 16:6 a NaVi javára
  • Nuke 19:15 a NaVi javára

Nem ez volt azonban az egyetlen meccs tegnap. A Vitality és az Astralis összecsapásán például közel ugyanazt láttuk, mint a NaVi meccsén. A dán Astralis labdába sem tudott rúgni és két gyors, egyértelmű Vitality fölényt mutató pálya alatt kikaptak.

Egyedül a NiP és a G2 tudott szorosabb meccset játszani. Ott már szükség volt a maximálisan elérhető három pályára és a G2 minden tudására is. A NiP-nél sem teljesen a csapat, egyik játékosuk beteg, egy beugrós NiP ellen pedig csúfos lett volna kikapniuk.

Végül erősebbnek bizonyultak és továbbjutottak a felső ági küzdelem következő körébe, míg a NiP az alsó ágról játszva bizonyíthat még.

A BLAST Premier World Final 2. meccsnapjának eredményei:

  • G2 vs NiP - 2:1
  • Vitality vs Astralis - 2:0
  • NaVi vs Heroic - 2:0

Tegnap az utolsón, ma az első meccsen fog valaki búcsúzni. Ismét három meccsen szurkolhatunk, kezdésnek az alsó ágat követjük majd, aztán irány tovább az eddig veretlen Liquid, Gambit, G2 és Vitality négyes felé.

A BLAST Premier World Final mai menetrendje:
13:30 - NiP vs Astralis
16:30 - Gambit vs Liquid
19:30 - G2 vs Vitality