Kikapott a Vitality, a Liquid pedig búcsúzni kényszerült a 2021-es BLAST Premier World Final CS:GO versenyétől

2021.12.19. 04:55

Utolsó napjához érkeztünk 2021 utolsó nagy CS:GO versenyének. A Gambit csapata már biztosan döntőt játszik ma, ellenfelük pedig vagy a Vitality vagy a NaVi csapata lesz. Tegnap még két csapattal több volt a mezőny, de az alsó ág nem kegyelmezett, a veszteseknek pakolniuk kellett.

Elsőként a Vitality húzta a rövidebbet, ők a Gambit ellen játszottak. Ha az utóbbi fél év versenyeit nézzük, a két csapat szinte ugyanazon a szinten játszik, ahogy sokszor felemás teljesítményükben is hasonlítanak. Ezúttal azonban a higgadtság volt a döntő kettejük között.

Két pályát láttunk a meccsen, és mindkettőn ugyanazt. A Gambit sokkal felkészültebb volt, sokkal jobban kezdték a játékot, de aztán a Vitality Vertigón és Dust2-n is szoros felzárkózott mögéjük, sőt, ki is tudtak egyenlíteni. Mindkét pályán ez volt az a pont, ahol a Gambit megőrizte a nyugalmat, higgadtabban tudták folytatni a meccset, a Vitality pedig feszült volt, kapkodott, pontatlanul játszottak.

A Gambit és a Vitality összecsapásának (2:0) pontos eredményei:

  • Vertigo 16:13 a Gambit javára
  • Dust2 19-17 a Gambit javára

A hibák ezúttal a győzelembe kerültek a franciák számára. Erősebb volt a Gambit, akik így bejutottak a döntőbe, míg a Vitality az alsó ágra esett és a döntő másik helyért játszhat még ma, kora délután.

Ellenfelük pedig az a NaVi lesz, amelyik csapat egészen jó úton halad afelé, hogy megismételje a 2020-as World Final során aratott győzelmét. Kísértetiesen hasonló a forgatókönyv, tavaly is elveszítették nyitómeccsüket, akkor is a Liquid volt az erősebb és akkor is az alsó ágról jöttek vissza a játékba.

Tegnap ráadásul pont annak a Liquidnek tudtak visszavágni, akiktől kikaptak még az első napon. Akkor a három pálya kellett hozzá, de a Liquid erősebb volt, a visszavágón viszont már elég volt két pálya ahhoz, hogy a NaVi megmutassa, az első napos vereség csak apró hiba volt.

A NaVi és a Liquid összecsapásának (2:0) pontos eredményei:

  • Dust2 16:10 a NaVi javára
  • Inferno 16:11 a NaVi javára

A Major győztes NaVi tehát még mindig játékban van, ellenfeleik száma pedig egyre csak fogyatkozik. Ma este azonban már minden kihívójuk az utolsó esélyeiket játsza majd. Elsőként a Vitality játékosai szállhatnak majd ringbe, később pedig már a döntőben szurkolhatunk majd. De vajon kiknek?

A BLAST Premier World Final mai menetrendje:
14:30 - Vitality vs NaVi
18:30 - Gambit vs Vitality/NaVi