Társoldalunk:

Kitörölték a Manchester United nemi erőszakkal vádolt focistáját a FIFA22 videójátékból

2022.02.01. 17:07

A Nike sportszergyártó cég után újabb óriási vállalat, az EA Sports is kihátrál a Manchester United nemierőszak-botrányba keveredett focistája, Mason Greenwood mögül. A fiatal angol támadót eltávolították a FIFA22 videójátékból.

A 20 éves támadót vasárnap délután tartóztatták le nemi erőszak és testi sértés gyanújával. Ezt követően a Manchester United bejelentette, hogy Greenwood további értesítésig nem léphet pályára és nem edzhet a klubnál, még akkor sem, ha szabadlábra helyezik. 

Hétfőn az amerikai Nike sportruházati cég - amely Greenwood szponzora volt - közölte, hogy felfüggesztette kapcsolatát a Manchester United játékosával.

Egyre többen fordulnak el a MU botrányba keveredett fiatal labdarúgójátólForrás: AFP/Oli Scarff

A Manchester Evening News kedden arról számolt be, hogy az EA Sports frissítette az adatbázisát és az angol válogatott támadó már nem szerepel benne. A legújabb frissítés február 1-jén jelent meg minden platformon, így beleértve a PlayStationt, az Xboxot és a PC-t is. Greenwood már nem szerepel a legnépszerűbb futballszimulációs videójáték legújabb kiadásának, a FIFA22-nek az offline játékmódjaiban, mivel eltávolították a Manchester United csapatából.  Ugyanakkor a csatár az Ultimate Team módban még megtalálható, így online egyelőre ott még lehet vele játszani.

A fiatal játékosnak könnyen lehet, hogy rámehet a karrierje a botrányra, ugyanis a szurkolók már ellene fordultak, valamint több csapattársa, többek között David De Gea, Cristiano Ronaldo, Paul Pogba, Jadon Sancho és Marcus Rashford is kikövette már a közösségi média felületein. A Manchester United pedig az összes Greenwood nevével ellátott árut eltávolította az online áruházából.