Vágólapra másolva!
Egészen hihetetlen, hogy mennyire nem tudják felvenni a versenyt Kínával és Dél-Koreával az LEC és LCS együttesei.

Izgatottan várták a profi LoL iránt érdeklődők, hogy mire lehet képes az LCS 2023-as tavaszi szezonjának bajnoka a csoportkörből érkező kínai ezüstérmes ellen. A Bilibili Gaming bár sikeresen kvalifikált a rájátszásba, egyáltalán nem volt meggyőző az, ahogy felülmúlták a Golden Guardians ötösét. Ilyen előjelek mellett nem véletlen, hogy a szakértők közül többen érveltek amellett, hogy a Cloud9 lesz az első nyugati klub, amelyik továbbjut a felső ágon a következő körbe. Hiába azonban a bizakodás, a BLG nem kérdezett, csak büntetett. A MAD Lions után az észak-amerikai címvédő is belenézett egy 0-3-as pofonba.

Nem volt annyira alárendelt szerepben a Berserker vezette C9, mint a MAD vagy korábban a G2. Kifejezetten szórakoztató, korai szakaszban szoros összecsapásokon maradtak végül alul a nyugati reménységek. Az egyéni mechanikákban abszolút kiegyenlített volt a Bo5-ös széria, de makroszintű döntésekben nem lehetett tartani a kínaiakkal a lépést. Fokozatosan nyílt az olló minden meccsen a 15. perc környékétől, amely végül az elkerülhetetlen bekövetkezéséhez vezetett.

ON születésnapját boldogan ünnepelték meg a színpadon a bilibilisek, a torta elfogyasztása után már készülhetnek lélekben a vasárnapi sorozatra, ahol vagy a JD Gaming vagy a Golden Guardians lesz az ellenfelük. Az utolsó negyeddöntőben a kínai szupercsapattal a Play-In Stage-ből érkező észak-amerikai ezüstérmes néz farkasszemet. Óriási fordulatnak kéne történnie, hogy ne Knighték legyenek azok, akik Yagaóékkal megküzdhetnek a felső ági elődöntőben. Nyugat utolsó reménysége 14:00-tól lép színpadra, hogy bosszút álljon a G2, a MAD és a C9 elszenvedett vereségeiért.