Focilegendák és a CS:GO: Casemiro, a rajongó

Casemiro, CS:GO
Vágólapra másolva!
Neymar Jr. kapcsolata a Counter-Strike-kal tiszta szerelem volt, míg David Beckham üzletemberként jelent meg az e-sportok világában. Casemiro pedig valahol a kettejük között helyezkedhet el: egyszerre rajong a játékért és próbál üzletet csinálni belőle.

2020-ban rengetegen kényszerültek arra, hogy otthon dolgozzanak vagy próbálják lefoglalni magukat, így a videójátékok és az e-sport világa hirtelen nagy népszerűségre tett szert még azok körében is, akik azelőtt soha nem követték azt. Ebben pedig sok sportoló vagy sportra szakosodott szervezet meglátta a lehetőséget, hiszen sokkal egyszerűbb volt online versenyeket szervezni például Formula-1-ből vagy futballból, mint valósakat. Arról nem is beszélve, hogy milyen márkaépítési lehetőséget jelentett ez.

Ezért nem is csoda, hogy olyan világsztárok vágtak bele nagy reményekkel a virtuális versengésbe – akár saját csapat indításával is –, mint Neymar Jr., David Beckham vagy akár Casemiro. Carlos Henrique Casimiro, ismertebb nevén Casemiro 2020 szeptemberében alapította meg a Case Esportsot, ami rögtön több játékban, köztük CS:GO-ban is csapatot indított.

Az akkor még a Real Madridban játszó középső védő lényegében hobbiból hozta létre a szervezetét, amely Spanyolországban székel és brazil játékosokat foglalkoztat.

Azért nem otthon, mert így a Counter-Strike szempontjából legerősebb régióban tudnak élni és játszani a játékosai, továbbá jobban bele tud folyni az egész működésébe. Casemiro 2020-ban úgy nyilatkozott az alapításkor, hogy élvezi a menedzser munkát és az a célja, hogy minél magasabb szintre juttassa a játékosait.

Azonban a sikerek messziről elkerülték őket eddig, szóval folyamatosan cserélődnek a felállás tagjai. A mostani csapatuk egyértelműen az eddigi legjobb próbálkozásuk arra, hogy kitörjenek a nemzetközi mezőnyben is, hiszen irányítónak egy igazi veteránt szereztek meg Lucas „steel" Lopes személyében. A 29 éves játékos kapcsán lehet nem is túlzás azt mondani, hogy ez lehet majd a hosszú és eredményes karrierjének utolsó állomása és így talán motiváltabb olyan szempontból, hogy a körülötte lévő fiatalokat türelmesen nevelgesse Casemiro álmainak megvalósítására. Ráadásul steel személyében a Case talált magának egy elég jó franchise játékost, aki majd remek edzője vagy akár nagykövete lehet az egész projektnek a későbbiekben. Tehát hiába nincs azonnali siker, elég jó kezekben van a csapat most.

No de, kanyarodjunk vissza. Miért is lett Casemironak CS:GO csapata? Mármint jó üzletnek tűnik az e-sport, erről beszéltünk már az elején, illetve a Beckhamről szóló epizódban is. De milyen kapcsolata van a futballistának a játékkal? Miért akart hobbinak egy saját CS:GO csapatot, amikor még aktívan játszik és megannyi dolga van? Belemehetnénk ezzel kapcsolatban mindenféle mély fejtegetésbe, például arról, hogy hogyan hatott rá Neymar Jr. a 2018-as foci VB alatt, vagy arról, hogy milyen kapcsolata van brazil profi CS:GO játékosokkal. De ennél sokkal jobban össze foglalta ezt ő maga egy 2021 elején a MARCA című spanyol lapnak adott interjúban.

Casemirónak a CS:GO adja az extra izgalmat az életben Forrás: Origo

Ebből ugyanis kiderült, hogy szerinte sokkal idegtépőbb CS:GO-zni, mint a Bernabéuban rúgni a bőrt, vagyis ez a fajta izgalom kevés dologgal ér fel nála. Szóval álljon itt a végére ez az idézet tőle:

"Kétségkívül, az emberek sokkal közelebb vannak egymáshoz [a CS:GO-ban] és ha hibázok, pár sértő megjegyzés is érkezik emiatt.

Több nyomást érzek, ha az emberek azt nézik élőben, hogy videojátékozom, mint amikor futballozok!"