Vágólapra másolva!
Miközben elképzelhető, hogy a Magyar Televízió nem sugározza a 2002-es labdarúgó-világbajnokságot, mert nem tudja kifizetni a jelenleg egymilliárd forintra tartott jogdíjat, tegnapi információnk szerint a Forma-1-gyel nem lesznek ilyen gondjai az MTV-nek. Arról kaptunk ugyanis hírt, hogy az autós gyorsasági világbajnokság közvetítési jogát jövő évtől négy esztendőre az RTL Klub kereskedelmi csatorna szerezte meg.

Ha így van, és az MTV esetleg a futball-vb mellett a Forma-1-ről is lemarad, közszolgálati jellegét - maradjunk most csak a sportnál - mostantól nehezen értelmezhetjük. Ezért először Juni György sportfőszerkesztőnél teszteltük értesülésünket.

- Semmi hivatalos információm nincs - kezdte Juni.

- És nem hivatalos?

- Ebben a helyzetben nem hivatalosan nyilvánvalóan nem nyilatkozhatok.

- A labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogáért kért egymilliárd forinthoz képest milyen nagyságrend a Forma-1?

- Bár a pontos összeget is ismerem, még a nagyságrendről sem mondhatok semmit, ezt így határozza meg a meghívásos tender.

- Azért az sokat sejtet, hogy a főszerkesztő fél évvel a következő idény rajtja előtt hivatalosan nem tud, informálisan pedig nem akar beszélni a jövő évi közvetítésekről...

- Sajnálom, de tényleg nem tehetem meg, hogy találgatásokba kezdjek.

Mi viszont jobb híján erre kényszerülünk, mert sem Pataky Tibor, az RTL Klub sportszerkesztője, sem Szabó-Stein Imre kommunikációs igazgató nem kívánta kommentálni értesülésünket. Gál Attila, a Hungaroring Rt. vezérigazgató-helyettese kijelentette, a sajtóval kizárólag Palik László elnök-vezérigazgató tartja a kapcsolatot. Palik Gálon keresztül azt üzente, visszahív minket, ám ezt lapzártánkig nem tette meg.

A gyors és kategorikus cáfolatok világában azért ez is jelent valamit.

Korábban:

Schumacher megint esett

Világbajnoki Schumacher-győzelem a Hungaroringen

Ballai Attila