Michelinre váltott a McLaren

Jövőre Bridgestone helyett Michelin-gumikkal versenyez a Forma-1-es McLaren-Mercedes csapat. Így a három meghatározó istálló közül csupán a Ferrari marad kapcsolatban a japánokkal 2002-től; a Williams szintén a franciák termékeiben bízik.

Fotó: Hoch Zwei
Kereket cserél a McLaren
Martin Whitmarsh, a McLaren főmenedzsere elmondta: "Nagyon elégedett vagyok a megállapodással. Tisztelem a Michelint és annak sportbéli eredményeit. Hiszem, hogy a jövőben közösen világbajnokságot nyerünk. Bízunk benne, hogy a tervezőgárdánk elé kitűzött céljaink rendkívül versenyképes együttműködést eredményeznek a sportág ezen fontos területén. Mindenben segítjük a Michelint, ahogy a többi partnerünket is 2002-ben."

A múlt egyébként jót ígér: Niki Lauda 1984-ben Michelinnel nyert vb-t a wokingi alakulatnak. Természetesen az egyéni győzelem mellett a konstruktőri elsőség is meglett, mivel Alain Prost csak fél ponttal maradt el Lauda mögött összetettben.

"Igen ütőképes jövőt ígér, amit a Michelin a visszatérése utáni első évében elért" - fejtette ki Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója.

Korábban:

[origo]