Nem lesz michelines világbajnok

Pierre Dupasquier, a Michelin motorsport főnöke azt állítja, bridgestone-os lesz a Forma-1 2002-es világbajnoka, mivel a japán cég csak Michael Schumacher és a Ferrari mögött áll.

Számos pilóta szerint a Michelin a legfontosabb kellék Schumacherék megállításához, de Dupasquier nem szívesen beszél a győzelemről.

"Nincs matematikai esélyünk bajnokságot nyerni. Biztosan lesz négy vagy öt sofőrünk, akik futamot nyerhetnek, ők pontokat szereznek, dobogón végeznek majd, tehát a Michelin pontjai megoszlanak közöttük. Ezzel szemben minden jelentősebb Bridgestone-eredmény Michaelé lesz. Ugyan ki végezhetne Schumachernél előrébb egy futamon? A Bridgestone-tól senki" - fejtette ki Dupasquier.

Szuganuma Hiszao, a Bridgestone technikai igazgatója nem ért egyet Dupasquierrel: "Ez elméletben talán igaz, de az autóknak célba kell érniük, hogy pontot kapjanak. Természetesen a Ferrari az egyik fő csapatunk, ám az igazi kihívás megmutatni a világnak technikai tudásunkat."

Egy presztízscsatát már tavaly megnyert a Michelin, mikor elcsábította a McLarent a Bridgestone-tól. Rajtuk kívül a franciák szállítanak 2002-ben a Williamsnek, a Jaguarnak, a Renault-nak, a Prostnak, Minardinak és a Toyotának.

A McLaren a héten Valenciában tesztel, ahol Kimi Räikkönen új fejlesztésű Michelin-gumikon ma (csütörtökön) délelőtt megdöntötte a Ricardo Tormo pálya rekordját.

Korábban:

[stefano.nuovolacchi]