Vágólapra másolva!
Luca Di Montezemolo, a Ferrari elnöke vasárnap nyilatkozott az új kocsiról, megvédte pilótáját, Rubens Barrichellót, és kifejtette véleményét a Prost-istálló csődjéről is.

Fotó: Amber PR
Montezemolo és Jean Todt sportigazgató: nyerő páros

A jelenlegi tervek szerint az új kocsit már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon bedobnák a mélyvízbe, "ugyanakkor tudjuk, mennyire fontos a megbízhatóság, ezért várunk az első teszteredményekre" - mondta erről a Scuderiát három konstruktőri vb-győzelemre vezető Montezemolo, az első elnök, akinek sikerült nyernie a legendás alapító, Enzo Ferrari 1988-as halála óta.

Michael Schumacher és Rubens Barrichello két autót is összetört két órán belül múlt szerdán, ám az elnököt ez nem érintette túl mélyen: "Schumacher és Barrichello is azt mondta, az ő hibájuk volt. Bolondság volna kételkedni a szavaikban."

Montezemolo szerint a Ferrari - melynek komoly ellenállást tanúsít majd a McLaren és a Williams - helyzetében csak a világbajnoki győzelem elfogadható. "Mindent elveszthetünk és semmit nem nyerhetünk: ha nyerünk, azt mondják, törvényszerű, de ha nem..." - bölcselkedett az elnök.

"Amennyiben Barrichello kapcsolata a stábbal és Schumacherrel javul, nem látom okát a változtatásnak. Nem sok olyan pilóta van a piacon, aki képes Ferrarit vezetni" - utalt Montezemolo a brazil januári kijelentéseire, mely szerint világbajnoki címért harcolhatna, ha megkapná azt a támogatást, amit négyszeres világbajnok csapattársa.

Végül a Prost-ügy kapcsán Montezemolo kritizálta Bernie Ecclestone-t, a Forma-1 "urát". "Ez az eset megmutatta, milyen kicsik a konstruktőrök. Az általunk elképzelt rendszerben (mely szerint az Ecclestone-nal való szerződés lejárta után a csapatok maguk rendelkeznének a bevételek felett) a Prost csődje valószínűleg sosem következett volna be. A kis csapatokat meg kell védeni, jó iskolát jelentenek a fiatal pilótáknak, ezenkívül meglepetést is okozhatnak."