Vágólapra másolva!
Jarno Trulli és a Renault mintegy másfél másodperccel verte az utána következőt hétfőn, a barcelonai Forma-1-es tesztek nyitányán.

Köd miatt meg sem nyitották a pályát tíz óráig, utána sem kezdődött el azonnal a tréning a még nyirkos aszfalton. A csonka délelőtt legjobbja így Jarno Trulli lett, aki a napi elsőséget végül az utolsó percek őrületében szerezte meg, mikor minden autó pályán volt.

A megbízhatóságot tesztelő renault-st Enrique Bernoldi követte az Arrows A23-sal. Bár az előző edzésen Heinz-Harald Frentzennél tapasztalt hiba (a hátsó légterelő lelazulása) nem ismétlődött meg, a brazil teljesítette a legrövidebb távot mindenki közül. Pedig az istálló "rendszerellenőrzést" tervezett hétfőre.

Bernoldival ellentétben Szato Takuma kis híján versenyszimulációt vágott le az új Jordannel, annak set-upján dolgozva. A német Formula Renault-bajnok Marcel Lasee vezette a másik EJ12-est, nem is teljesített rosszul a húszéves sofőr. Alex Yoong tovább nyúzta a Minardit, de alaposan elmaradt a többiektől - Trullitól például hat mp-re.

Barcelona, első nap:
1. Jarno Trulli, Renault (Michelin), 1:19.493 perc, 45 kör
2. Enrique Bernoldi, Arrows-Cosworth (Bridgestone), 1:21.160, 16
3. Szato Takuma, Jordan-Honda (B), 1:21.595, 60
4. Marcel Lasee, Jordan-Honda (B), 1:22.615, 37
5. Alex Yoong, Minardi-Asiatech (M), 1:25.756, 33

[stefano.nuovolacchi]