Vágólapra másolva!
Ismét Jarno Trulli bizonyult a leggyorsabbnak, kedden is a barcelonai tesztek élén végzett a renault-s pilóta.

Először próbált kvalifikációs köröket az olasz az R202-essel délután, így érte el az 1:17.761 perces időt, ami elég közel van a mclarenes Kimi Räikkönen nemrég felállított pályacsúcsához.

"Igazán elégedett vagyok a ma elvégzett jó adag munkával" - mondta Trulli. "Korábban is tisztában voltam az autó képességeivel, de apróbb gondok miatt sosem vezethettem eleget. Külön örülök a kocsi jó irányíthatóságának és még csak tanulom, hogyan hozhatom ki a legjobbat a gumikból."

Enrique Bernoldi szerezte meg a második helyet, két másodperccel Trulli mögött. Az arrowsos brazil beállítsokat próbált, majd az edzés vége felé tönkrement a hidraulikája.

Nehéz napot hagyott maga mögött a Jordan, a mérnökök egy, a szoftver fejlesztése során fellépett problémán dolgoztak, ezért Giancarlo Fisichella (38) és Szato Takuma (23) sem tett meg sok kört, pedig versenyszimulációt terveztek.

Mark Webber Minardija alig maradt el Szatótól, noha elektronikai hiba miatt már az installációs körben meg kellett állnia. Az ausztrál egész nap "versenyképtelen" volt, pedig 13-szor is csak egyetlen körre ment ki a pályára.

Barcelona, második nap:
1. Jarno Trulli, Renault (Michelin), 1:17.761 perc, 79 kör
2. Enrique Bernoldi, Arrows-Cosworth (Bridgestone), 1:19.809, 61
3. Giancarlo Fisichella, Jordan-Honda (B), 1:20.541, 38
4. Szato Takuma, Jordan-Honda (B), 1:21.556, 23
5. Mark Webber, Minardi-Asiatech (M), 1:21.881, 13
6. Fernando Alonso, Renault (M), nincs mért idő, 14

[stefano.nuovolacchi]

Korábban: