Vágólapra másolva!
Pénteken folytatta muellói tesztjeit a Forma-1 világbajnoki címvédője, Michael Schumacher. Este a csapat vezetői bejelentették: az új Ferrarit nem indítják a szezonnyitón.

A német mindössze egy tucat kört tett meg az F2002-essel a csapat negyedik mugellói edzésnapján. A program eső miatt lett ilyen rövid, de legalább Schumacher gyakorolhatott rajtokat, mindenki megelégedésére.

A Scuderia vezetése az F2002-es tesztadatainak rendkívül alapos elemzése után úgy döntött, Melbourne-ben még nem vetik be a járművet. "Az új autó roppant gyorsnak bizonyult rögtön az első edzésektől, de nem volt elég időnk teljesen meggyőződni, hogy máris megbízható-e" - mondta Jean Todt sportigazgató. "Így hát a 2001-es modellel kezdünk, ami még a mostani téli teszteken is elég versenyképes és megbízható volt. Reméljük, értékes pontokat szerezhetünk vele a bajnokságban. A következő héten folytatjuk az F2002-es fejlesztését, akárcsak az F2001-es 'finomhangolását' az Ausztrál Nagydíjra."

Schumacher szombaton Mugellóban folytatja a gyakorlást, hétfőtől Imolában indul háromnapos tesztelés, melyen az új és a régi autót egyaránt használják majd.

[stefano.nuovolacchi]

Korábban: