Társoldalunk:

A McLaren a szezonnyitó favoritja

Vége felé közelednek a Forma-1-es csapatok idénynyitó Ausztrál Nagydíj előtti utolsó tesztjei. A Ferrari még nem veti be legújabb autóját Melbourne-ben, a McLaren és a Williams viszont hosszan készült és előbbi három napon át rendre legyőzte riválisát Valenciában.

David Coulthardot Alexander Wurz tesztpilóta, majd az egyetlen williamses, Marc Gené követte, tisztes távolból pénteken.

A Williamsnél a három vereség ellenére még mindig bizakodóak. "Fársztó sorozat végére érkeztünk, hét hét alatt három pályán gyakoroltunk. Számos alapvető munkát elvégeztünk, rengeteg kilométert tettünk meg és javítottuk a teljesítményt. Jobb lett a kocsi megbízhatósága és világossá vált, mik a teendőink rövid távon. Aerodinamikailag és mechanikailag szintén fejlődött az FW24-es - különösen az utolsó két teszten -, így hamarosan Melbourne-ben kiderül, hol tartunk pontosan" - fejtette ki Sam Micheal főmérnök.

Közel sem biztos, hogy a McLarennek Ausztráliában is egy másodperc előnye lesz a Williamsszel szemben, de kétségtelenül csökkentek utóbbi győzelmi esélyei.

Valencia, harmadik nap:
1. David Coulthard, McLaren-Mercedes (Michelin), 1:10.438 perc, 58 kör
2. Alexander Wurz, McLaren-Mercedes (M), 1:11.615, 67
3. Marc Gené, BMW-Williams (M), 1:12.190, 48

[stefano.nuovolacchi]

Korábban:

Fórum:

Tesztek, Eredmények 2002