Vágólapra másolva!
Öt hónappal visszavonulása után újra F1-es autót vezetett Jean Alesi. A francia klasszis kedden hazájában tesztelte a McLaren-Mercedest.

A 201 futamon szerepelt veterán a Paul Ricard pályán a 2001-es McLaren továbbfejlesztett változatát (MP4-16B) próbálta. Utolsó, jordanes versenye után Alesi a Német Túraautó-bajnokságba igazolt a Mercedes csapatához, így jó kapcsolatba került az Ezüst Nyilakkal.

Fotó: EPA
Alesi újra a cockpitben

"Érzelemgazadag napom volt. Nagyon furcsa volt látni a nevem az autón, azon, amelyet annyi éven át próbáltam megverni Ferrarival vagy Benettonnal. Az eső ellenére kiváló napom volt, s mivel tavaly október óta nem vezettem Forma-1-es kocsit, lassan kezdtem, majd fokozatosan gyorsultam fel. Ezért érdekességet jelentett az eső" - fejtegette Alesi.

"Fizikailag nem adódott problémám. Folyamatosan edzem, mivel versenyzek idén. Különösen kellemes pillanat volt, mikor megláttam a McLarent a garázsban, utána pedig mikor újra a cockpitbe ültem. Mérhetetlenül élveztem az egészet, és máris megkezdtem a tesztprogramot a csapattal. Ilyen kocsival mindig komoly a munka, mindig sokat kell tesztelni" - így az 1995-ös Kanadai Nagydíj győztese.

Alesitől végül érdeklődtek, mit hoz mclarenes jövője: "Nem tudom. Meglátom, mit kell tennem itt, aztán megvárom, mi sül ki belőle."

Alesi DTM karrierje április 21-én, Hockenheimben kezdődik.

Ujlaky István