Vágólapra másolva!
A McLaren újra tőkét kovácsolna a versenyképességéből: a wokingi alakulat úgy érkezik Malajziába, hogy Kimi Räikkönen javíthasson melbourne-i dobogós helyezésén, amit első mclarenes futamán ért el. David Coulthard a pontszerzést tűzte ki célnak, miután az idénynyitót váltóhiba miatt feladta.

Melbourne óta a McLaren eredményes tesztet végzett a franciaországi Le Castellet-ben, a veterán Jean Alesivel a volánnál. A Mercedes DTM-csapatának pilótája egy átmeneti MP4/16c-t vezetett.

Idén a negyedik Malajziai Nagydíjra kerül sor, a szeszélyes trópusi időjárás gyakran teszi változatossá és látványossá a versenyt. Az eddigi három futam mindegyikén dobogót harcolt ki a McLaren, és az istálló nevéhez fűződik a versenyben futott körrekord is (Mika Häkkinen, 1:38.543 perc, 2000-ben).

"Várom a sepangi viadalt, a pályán élvezet autózni, kanyarok és gyors egyenesek kombinációja, kiváló előzési lehetőségekkel" - mondta Coulthard. "Első idei pontjaim begyűjtésére koncentrálok, bízunk benne, hogy jó eredménnyel hagyjuk el Ázsiát. Néhány napot Thaiföldön pihentem, már várom az akciót!"

"Fantasztikus volt az MP4/17-et vezetni Ausztráliában, mert rögtön versenyképesnek bizonyult, ráadásul megszereztem első dobogós helyezésem" - emlékezett Räikkönen. "A futam után Balira mentem, ahol keményen edzettem, hogy ne okozzon gondot a Malajziában ránk váró forróság."

Martin Whitmarsh, a McLaren ügyvezető igazgatója hozzátette: "Bár csalódást okozott nekünk az ausztráliai eredmény, azért Kimi leggyorsabb köre megmutatta, van potenciál a kocsiban. Javulni szeretnénk, a McLaren ugyanazzal a céllal megy Malajziába, amivel mindenhová: győzelmet szerezni."