Vágólapra másolva!
Meglepő kijelentést tett Mika Salo: a Forma-1-es újonc Toyota-csapat pilótája kellemesen csalódott autójában, mellyel minden futamon pontszerzésre tör ezentúl.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Salót is meglepte a remeklő Toyota

A kérdésre, mely szerint mostantól minden versenyen pontszerzésre tör-e, Salo így felelt: "Igen, természetesen ezt kell tennünk, mert elég gyorsak vagyunk ehhez. Mindenki javítani fog a megbízhatóságon és mindenki gyorsul majd, de nekünk kétszer annyit kell fejlődnünk - biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk rá."

Salo ennek megfelelően jónak látja csapata esélyeit a következő, Brazil Nagydíjon is: "Nagyon sokat várok Brazíliától, az a pálya nem igényel akkora leszorítóerőt, mint a sepangi, ezért jobbak leszünk."

A finn Malajziában elektronikai hiba miatt nem ért célba, de amíg versenyben volt, jól teljesített: tízedikként indult, feljött a hatodik helyre, és egy ideig szorongatta a renault-s Jenson Buttont.

"Kár, hogy a végén elromlott a kocsi, mert különben minden remekül működött. Remek statégiánk volt, és a gumik is úgy dolgoztak, ahogy mi akartuk - és nem ahogy a Michelin. Teljesen ellentétes taktikát alkalmaztunk azzal szemben, amit a Michelin javasolt, és jól döntöttünk. Már tudjuk, miben vagyunk lemaradva másokhoz képest, tudjuk, mi a teendőnk" - összegzett Salo.

Ujlaky István