Vágólapra másolva!
A vasárnapi Brazil Nagydíjon bemutatkozik a Ferrari új autója. Az F2002-est azonban csak Michael Schumacher próbálja ki élesben, Rubens Barrichello továbbra is a tavalyi autóval versenyez.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Jön, jön, jön!!!

A döntést a Scuderia elnöke, Luca di Montezemolo és a sportigazgató, Jean Todt hozta meg. Todt elképzelhetőnek tartja, hogy Rubens Barrichello nem fogadja örömmel az istálló döntését az új autóval kapcsolatban: "Neki is meg kell értenie, hogy még kísérleti szakaszban vagyunk. Az F2002-es modell a teszteken kiváló eredményeket ért el, nincs értelme tovább várni a nyilvános bemutatkozással. Verseny közben azonban felmerülhetnek olyan problémák is, melyekre nem lehet a gyakorlások közben tökéletesen felkészülni. Ezért döntöttünk úgy, hogy egyelőre csak egy új kocsit viszünk magunkkal Brazíliába és azt Michael kapja."

"Az új kocsi fejlesztési programja sokat haladt az emúlt hetekben, gyorsnak és megbízhatónak bizonyult a jármű, ezért elvisszük Interlagosba. A 220-as kasztnit kapó kocsit Luca Badoer vasárnap Fioranóban előkészítette. Barrichello két módosított F2001-est kap hazai versenyén" - tette hozzá Todt.

A francia csapatfőnök szerint Schumachernek több pihenésre van szüksége. A vezetők ezért úgy döntöttek, hogy a német versenyzőnek a jövőben kevesebb tesztelésen kell részt vennie. "Nem szeretnénk túlterhelni, mert csak addig képes kimagasló eredmények elérésére, amíg élvezettel versenyez. Azért szerződtettük második tesztpilótának a brazil Luciano Burtit, hogy Michael nyugodtabban készülhessen a vb-futamokra."

Korábban:

Fórum:

Ferrari