Társoldalunk:

Montoya szerint Schumacher sportszerűtlen

A Forma-1-es vb főszereplői, Juan Pablo Montoya és Michael Schumacher másodszor ütköztek össze kevéssel a rajt után. Két hete Sepangban az első kanyar végén, vasárnap Interlagosban a negyedik forduló előtt karamboloztak. Montoya szerint Schumacher büntetést érdemelne.

Fotó: Amber PR
Montoyának nem volt oka mosolyogni vasárnap
Miután az első kanyarkombinációban a vb-címvédő körbeautózta a pole pozícióból induló Montoyát, a kolumbiai azonnal javítani akart, s a negyedik kanyar előtti hosszú egyenesben igyekezett kihasználni a ferraris szélárnyékát.

Montoya balra húzódott, Schumacher követte a mozgást. Ezután a williamses jobbra tért ki, ám autója eleje nekiütközött a Ferrari hátuljának, s leszakadt az első szárnya.

"A start után elrontottam az első kanyart, ezért Michael meg tudott előzni. Azután megpróbáltam elé kerülni, de ő elém vágott és leszakította az első szárnyam. Nagyon csalódott vagyok. Azt hittem, fair versenyző, de egyértelműen nem az" - nyilatkozta Montoya.

"Mikor előzni próbáltam, rámcsukta az ajtót. Megvolt a szükséges sebességem az előzéshez, megnyerhettem volna a versenyt" - értékelt a kolumbiai, aki szerint Schumachert meg lehetett volna büntetni az új szabály értelmében.

A versenyt később megnyerő Schumacher a következőket mondta: "Nem tudom, mi történt a négyes kanyar előtt. Behúzódtam, hogy meghagyjam neki a külső ívet."

Montoya később a verseny leggyorsabb körét autózta, végül két pontott gyűjtött be egy ötödik hellyel. A világbajnokságban tíz ponttal áll Schumacher mögött.

Ujlaky István

Ajánlat:

Schumacher diadalával debütált az F2002-es

Korábban:

Fórum:

Juan Pablo Montoya Fan Club