Társoldalunk:

A szövetség kivizsgálja az A1-Ringen történteket

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) június 26-án kivizsgálja a vasárnapi Forma-1-es Osztrák Nagydíj befutójának körülményeit.

A Motorsport Világtanács következő, párizsi meghallgatásán az első helyet átadó brazil Rubens Barrichellónak, a győztes német Michael Schumachernek, valamint a Ferrari több vezetőjének kell részt vennie. A nemzetközi testület az utolsó kör eseményei mellett az eredményhirdetés történéseire is magyarázatot vár.

A spielbergi versenyen szinte végig Barrichello vezetett, de az utolsó körökben látványosan lassított, s végül közvetlenül a cél előtt - a csapatvezetés utasítására - átengedte az első helyet csapattársának, a négyszeres világbajnok Michael Schumachernek. A német az eredményhirdetésnél nem állt a dobogó legfelső fokára, hanem brazil csapattársát küldte oda, s a kezébe nyomta a győztesnek járó trófeát is.

A verseny utáni nemzetközi sajtótájékoztatón is eltértek a hagyományoktól, Barrichello szólalt meg először, s csak őt követte az idősebbik Schumacher-fivér.

Ajánlat:

Todt védi a Ferrari politikáját

Korábban:

Fórum:

Szép volt Ferrari...