Vágólapra másolva!
A Ferrari sportigazgatója, Jean Todt megvédte csapata döntését, mellyel az Osztrák Nagydíjat megnyerő Rubens Barrichellót Michael Schumacher mögé utasították. Ross Brawn technikai igazgató szintén kiállt a Scuderia mellett.

Fotó: EPA
Todték elszámították magukat

Todt hozzátette: Barrichello a futam "erkölcsi győztese", nem véletlenül vette át a konstruktőri trófeát a brazil verenymérnöke, Gabriele Delli Colli.

Schumacher a számára kínos szituációban kibújt a felelősség alól, ugyanakkor megvédte csapatát. "Tudom, nem népszerű ez a döntés, de képzeljék el mi lenne, ha ezekkel a pontokkal vesztenénk el a bajnokságot év végén. Hülyét csinálna magából a csapat. Ha az istálló az utolsó versenyen hozta volna meg ezt a döntést, mikor a vb még mindig nyitott, senki nem mondott volna semmit a mai eseményekre" - fejtegette Schumi.

Kissé késeinek tűnik a négyszeres világbajnok csapattársának szánt dicsérete: "Rubens szuper munkát végzett, gyorsabb volt nálam egész hétvégén. Kihívást jelent mögöttem tartani, biztos vagyok benne, hogy nyer még idén futamokat."

Ross Brawn - a fentiekhez hasonlóan - kemény, de korrekt döntésről beszélt. "1997-ben, '98-ban és '99 is az utolsó verenyen vesztettük el a bajnokságot. Emlékszem, Jerezben és Szuzukában - két ilyen alkalom után - megkérdeztek minket: csinálhattunk-e volna bármit, amivel másképp alakítjuk a szezont?" - kezdte Brawn.

A technikai igazgató nem értett egyet azzal sem, hogy a Ferrarinak idei fölénye miatt nincs szüksége taktikára. "Michael 1999-ben a lábát törte, nem tudhatjuk, mi fog történni. Nem vagyunk elég önteltek, hogy azt higyjük, megfeledkezhetünk az ellenfeleinkről, akkora a fölényünk. Ez nem szokatlan helyzet. Ugyanez történt Mario Andrettivel és Ronnie Petersonnal a hetvenes években" - érvelt az angol szakember.

Ujlaky István

Ajánlat:

A világbajnokság állása