Vágólapra másolva!
Ross Brawn, a Ferrari technikai igazgatója a következő, a Forma-1 legpatinásabb futamának számító Monacói Nagydíjon sem habozna csapatdöntésre hivatkozva Rubens Barrichello elé engedni Michael Schumachert. Az ausztriai botrányos manőverrel kapcsolatban a Ferrari részéről eddig egyedül Schumacher tanusított megbánást, még Luca di Montezemolo elnök is kitart a döntés mellett.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Montezemolo elnök és Todt sportigazgató sem a szívére hallgat

A brit szakember szerint Schumacher hírneve sem szenvedett csorbát: "Michael sem örült ennek. Ez nem az ő döntése volt, szóval nem értem, miért sérülne az ő tekintélye."

Montezemolo elnök szerint a Forma-1-ben nincs helye az érzelmi ítéleteknek. "Sajnálom Barrichellót, aki egész hétvégén nagyszerűen szerepelt és megérdemelte a győzelmet. Néha mégis az eszünk, és nem a szívünk szerint kell cselekedni. Míg néhány körrel a cél előtt 'ösztönösen' örültem Rubens győzelmének, tíz másodperccel a leintés után azt mondtam magamnak: igen, ez volt a helyes döntés. Szeretném egyértelművé tenni, hogy százszázalékig kitartok az A1-Ringen történtek mellett" - jelentette ki az olaszok főnöke.

Montezemolo hozzátette, nem példa nélküli ez az eset: "Sokszor kértük a pilótáinkat, hogy a csapat kedve szerint cselekedjenek. Ezen felül szerintem a múltban sem viselkedtek másként az istállók. Hogy mást ne említsek, 1998-ban, Ausztráliában David Coulthard engedte el Mika Häkkinent. Egy évvel előtte Jerezben a Williams és McLaren megállapodott, így szerezhette meg első győzelmét Häkkinen.

A fentieknél lényegesebben visszafogottabban nyilatkozott Schumacher. "Valóban nehéz dilemmával állunk szemben. Megértem az emberek csalódottságát, s mentségként csak azt tudom felhozni, hogy nem akarunk úgy járni, mint 1995 és 1997 között, amikor az idény végén úszott el a világbajnoki cím" - fejtegette a német klasszis, hozzátéve: mindenki tévedhet, s a csapat tanulni fog az elkövetett hibákból.

Ujlaky István

Ajánlat:

Többé nem sport a Forma-1

Korábban: