Társoldalunk:

Szato rajthoz áll Monacóban

Ausztriai balesete ellenére versenyezni fog két hét múlva Szato Takuma, a Jordan japán pilótája. A baleset másik résztvevője, Nick Heidfeld szintén jól van.

Fotó: EPA
A Jordan maradványai
Egy jobbos visszafordító előtt Heidfeld Sauberje kirepült a pályáról, majd keresztezte a kanyar utáni szakaszt, letarolva a Jordan oldalát. Szato sokáig nem tudott kiszállni autójából, majd az orvosi központba, s onnan kórházba szállították.

Bár a japánt elővigyázatosságból kórházba vitték, sérülése nem volt, sőt már arra gondol, milyen lesz az első versenye a Forma-1 leghíresebb pályáján.

"Tudok majd versenyezni Monacóban. Nincs probléma. Még fáj a lábam, de odamegyek erre a történelmi futamra. Ez még nem hivatalos, de erre készülök" - jelentette Szato.

Heidfeld a következőket mondta a balesetről: "A safety car távozása után Coultharddal csatáztam, egymás mellett haladtunk a visszafordító felé, mikor Yoong hatalmasat fékezett, alig előttünk. Én is a pedálra léptem, de még hideg volt a fék, ezért érzékenyen reagált."

"Az autó elszállt és a következő dolog, amit észleltem, hogy szállok keresztül a füvön. Csak annak örülök, hogy Takuma rendben van" - mondta a sauberes.

Ujlaky István

Ajánlat:

Korábban:

Eladta Barrichello győzelmét a Ferrari

Fórum:

Mennyire biztonsagos a Forma-1?