Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone, a Forma-1 első számú vezetője dühös lenne, ha a vasárnapi Monacói Nagydíjon a Ferrari vezetői ismét a bokszutcából döntenék el a végeredményt, s figyelmeztette őket, hogy ne tegyék ezt.

"Nem lenne bölcs dolog, ha újra ezt tennék, a szurkolókkal együtt én is nagyon dühösen fogadnám. Csak akkor lenne elfogadható a döntés, ha a világbajnoki cím sorsa múlna ezen, de Michael Schumacher már 27 ponttal vezet" - mondta Ecclestone. "Számomra is kellemetlen meglepetést jelentett az ausztriai incidens, elegánsabban is megoldhatták volna a helycserét. De ők megsértették az embereket, s ez nem tett jót a Forma-1-nek. Sejthették, hogy a rajongóknak sem tetszik majd a dolog, de ezt figyelmen kívül hagyták. A Ferrari miatt azonban nem lehet az egész sportágat hibáztatni."

A spielbergi versenyen szinte végig Barrichello vezetett, de az utolsó körökben látványosan lassított, s végül közvetlenül a cél előtt - a csapatvezetés utasítására - átengedte az első helyet csapattársának, a négyszeres világbajnok Michael Schumachernek. A német az eredményhirdetésnél nem állt a dobogó legfelső fokára, hanem brazil csapattársát küldte oda, s a kezébe nyomta a győztesnek járó trófeát is.

A verseny utáni nemzetközi sajtótájékoztatón is eltértek a hagyományoktól, Barrichello szólalt meg először, s csak őt követte az idősebbik Schumacher-fivér.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) június 26-án vizsgálja ki a világszerte vihart kavaró befutó körülményeit. A Motorsport Világtanács következő, párizsi meghallgatásán az első helyet átadó brazil Rubens Barrichellónak, a győztes német Michael Schumachernek, valamint a Ferrari több vezetőjének kell részt vennie.

Ajánlat: