Társoldalunk:

Schumi szerint a gumik dönthetnek Kanadában

Michael Schumacher ugyan jó szereplésre számít a Forma-1-es Kanadai Nagydíjon, ám tart az erős BMW-motorral hajtott Williamstől, és azt mondja, sok múlik majd a gumikon is.

Fotó: Amber PR
"Nem tudom, miért vagyok jó itt"
A német pilóta a Monacói Nagydíj vége óta Észak-Amerikában pihen, s kényelmes, 33 pontos előnnyel érkezik a Gilles Villeneuve pályára. Schumit a Williams két sofőrje, Juan Pablo Montoya és Ralf Schumacher üldözi.

Tavaly Michael második lett öccse, Ralf mögött, akinek sokat segített a montreali ringen tökéletesen működő autója, ideértve természetesen a Michelin-gumikat is. Ezzel együtt M. Schumacher a Kanadai Nagydíj legeredményesebbje, négyszer nyert, s azon kívül is háromszor állhatott dobogóra itt.

A ferraris szerint a megfelelő gumiválasztás a legfontosabb a győzelemhez: "Rengeteg minden számít, ám az abroncsok kiemelkedően fontosak, mert ezen a pályán nem rendeznek év közben versenyeket. Láttuk Monacóban, hogy a gumik eldönthetik a futamot. Másrészt Imolában idén jól szerepeltünk, pedig tavaly az a pálya nem passzolt a kocsinkhoz."

"Összességében úgy érzem, nem kell tartanunk Montrealtól. Meg kell várnunk a pénteki első szabadedzést, akkor tisztább képet kapunk. Szeretem ezt a pályát, bár nem kimondottan a kedvencem. Nem tudom miért, de mindig ment nekem Kanadában, pedig nem az én vezetési stílusomnak kedvez. Szeretem a gyors kanyarokat, Montrealban pedig egy ilyen sincs, szóval én sem igazán értem" - fejtegette Schumacher.

Ujlaky István

Ajánlat:

A világbajnokság állása

Korábban:

Fórum:

Schumacher Fan Club