Vágólapra másolva!
Hiába harcoltak meg az első soros rajtpozíciókért a BMW-Williams pilótái, az Európa Nagydíj zűrzavaros első körében összeütközött Juan Pablo Montoya és Ralf Schumacher. A német versenyző sem alkotott maradandót, Montoya viszont be sem fejezte a futamot.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
A kritikus pillanatok

A versenyen aztán a Ferrari ritmusa túl erősnek bizonyult, s miután a kolumbiai közvetlenül a kerékcseréje előtt ütközött David Coultharddal, fel kellett adnia a nagydíjat - zsinórban a harmadikat, melyek mindegyikén pole pozícióból indult.

Bár a Williams pilótái eltérő abroncsokat használtak - Montoya a puhább, Ralf Schumi a keményebb Michelin mellett döntött - egyikük sem érhetett a könnyebb, két kiállással számoló Ferrarik nyomába. Ráadásul Ralf Schumacher elől az utolsó dobogós helyet elhappolta Kimi Räikkönen.

"Gyengén szerepeltünk" - ismerte el Sam Michael versenymérnök. "Hasonló gondjaink adódtak Monacóban is, ahol a hátsó kerekek rosszul működtek mindként kocsin. Ralf tankolását előrébb kellett hoznunk, Juan viszont eddig sem jutott. Rengeteg munkánk van, egyértelmű, hogy hol van a problémánk."

Ujlaky István

Ajánlat: