Vágólapra másolva!
A MotoGP sztárja, a négyszeres gyorsasági motoros világbajnok Valentino Rossi Forma-1-es autót tesztelhet a BAR-csapat jóvoltából.
EPA
Rossi egyénisége és tehetsége jót tenne az F1-nek Fotó: EPA

Az idén eddig 12 futamból tízet nyerő olasz versenyző Hondával megy a MotoGP-ben, ugyanez a cég szállítja a BAR-nak a motorokat. Az F1-esek főnöke, David Richards kijelentette: "Szívesen látjuk, amikor csak akarja."

Richards meghívása azután érkezett, hogy Bernie Ecclestone, a Forma-1 főnöke felvetette: Rossi bármely istállóban jól jönne, nem kis részben azért, mert a személyisége feldobná kicsit a sportot.

"A csapatok és a szponzorok irányítják a pilóták imázsát, túl nagy befolyással vannak rá. Ezért nem bukkannak fel karakterek. Hol van ma egy Piquet?" - tette fel a költői kérdést a héten Ecclestone.

"Szükségünk volna tehát olyasvalakire, mint Valentino Rossi. Találkoztam vele - fantasztikus. Sajnos nincs csapatom, azonnal leigazolnám."

Rossi fan clubhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=28928motogp.comhttp://www.motogp.com/en/motogp/index.html

Az egyetlen ember, aki két és négy keréken is világbajnok lett, John Surtees szerint Rossi sikeresen válthatna az autósportra: "Valentino tehetséges. Most lenne az ideje, hogy a Forma-1-be menjen. Azt hiszem, képes megismételni a sikeremet."

Az F1 mellett Rossi nagy rali-rajongó is, tavaly részt vett a Race of Champions eseményen, idén pedig - ha minden jól megy - rajthoz áll a novemberi Brit ralin, egy Peugeot 206 WRC-vel.

"A rali a szenvedélyem" - mondja Rossi. "Még nem száz százalék, hogy indulok, de jó úton vagyunk. Nagyon izgalmas lesz."