Társoldalunk:

Schumi győzelemmel búcsúzott a tavalyi Ferraritól

Az ötszörös világbajnok német Michael Schumacher győzelmével zárult a Forma-1-es világbajnokság idei negyedik futama, a San Marinó-i Nagydíj. Az édesanyját a verseny napján elveszítő Ferrari-pilóta így ígéretéhez híven győzelemmel búcsúztatta a 2002-es Ferrarit, amely Rubens Barrichello révén a dobogó harmadik fokán is képviseltette magát. A McLaren ismét remek taktikát dolgozott ki, ennek köszönhetően Kimi Räikkönen második, David Coulthard pedig ötödik lett.

Forrás: MTI
Győzelemmel zárt az F2002-es Ferrari
Fotó: MTI
Noha tragédiával kezdődött a nap az első rajtsorból induló Schumacherek számára, Michael révén egy kis örömre mégis lehetett oka a családnak. Az ötszörös világbajnok német pilóta édesanyja halála ellenére is majdnem hibátlan vezetéssel rukkolt elő, s megérdemelten nyerte az imolai San Marinó-i Nagydíjat. Érthető módon nem ünnepeltette magát úgy, ahogy szokta, el is küldte maga helyett Jean Todt csapatfőnököt a sajtótájékoztatóra.

A szomorú tényektől függetlenül a Ferrari véget vetett az idei esztendőt eddig jellemző kudarcsorozatnak, s hazai pályán megszerezte végre a hőn áhított első futamgyőzelmet. Az F2002-est így elégedetten csomagolhatják el örökre a Ferrari-mérnökök, a következő, Spanyol Nagydíjon már a 2003-as négykerekűvel versenyezhet Schumacher, illetőleg az Imolában a dobogó harmadik fokára felkapaszkodó Rubens Barrichello.A futamon (amelyet a meteorológusok várakozásaival ellentétben nem zavart meg eső) ismét jó eredményt ért el a McLaren-Mercedes, ezt leginkább kiváló taktikájának köszönheti. Ron Dennisék a vetélytársakkal szemben nem három, hanem csak kétkiállásos taktikát választottak, Kimi Räikkönen így simán odaérhetett a második helyre. David Coulthardnak sincs oka a szégyenkezésre ötödik helye miatt, s Ralf Schumacher sem bosszankodhat, hogy végül csak negyedik lett. Amit lehetett, azt kihozta a Williamsből, ez most ennyire volt elegendő.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK