Vágólapra másolva!
Juan Pablo Montoya, a Forma-1-es Williams-BMW-istálló pilótája szerint elhibázott döntés volt Michael és Ralf Schumacher részéről, hogy édesanyjuk halála ellenére rajthoz álltak a San Marinó-i Nagydíon.

Juan Pablo Montoya ugyan alaposan összetörte autóját szerdán a silverstone-i tesztelésen, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy kritizálja a Schumacher fivéreket. Német sajtóértesülések szerint a Williams-BMW kolumbiai pilótájának kicsit sem tetszett, hogy édesanyjuk halála ellenére az első rajtsort megkaparintó Schumacherek rajthoz álltak a San Marinó-i Nagydíjon, szerinte elhibázott döntést hozott a két pilóta. Persze lehet, csak a keserűség beszél Montoyából, hiszen az ötszörös világbajnok Michael Schumacher a történtek ellenére is meg tudta nyerni az imolai futamot.

"Újfent bebizonyosodott, hogy Michael Schumacher inkább gép, semmint emberi lény" - vélekedett Montoya az egyik bulvárlap hasábjain. Nem kímélte csapattársát, Ralfot sem, a végül negyedik helyen befutó ifjabbik Schumachernek ugyanúgy kijutott a szidalmakból. "Nem tudom elképzelni, miképpen lehetséges, hogy a szeptember 11-i terrortámadások után arra panaszkodtak, nem tudnak kellőképpen koncentrálni a soron következő Olasz Nagydíjra, amikor azonban édesanyjukat veszítik el, odaállnak autójukkal az első sorba."

Michael Schumacher szóvivője útján korábban kijelentette, biztos benne, hogy édesanyja azt szerette volna, versenyezzenek az ő emlékére. A német sajtót alaposan megosztotta a Schumacherek rajthoz állása, egyes lapok úgy vélekedtek, ez volt a helyes döntés, mások szerint inkább gyászolni kellett volna száguldozás helyett.