Vágólapra másolva!
Kifejezetten a Forma-1-es Ferrari-istálló számára kifejlesztett gumikkal rajtolhat a vasárnapi Osztrák Nagydíjon Michael Schumacher és Rubens Barrichello. A brazil pilóta csapattársához hasonlóan győzelemre készül Spielbergben.

A Spanyol Nagydíj után Michael Schumacher, Rubens Barrichello, de még Jean Todt csapatfőnök is élesen kritizálta a Bridgestone abroncsokat, miután azok az átlagosnál jóval gyorsabban koptak, s sokak szerint a Ferrari éppen emiatt nem arathatott kettős győzelmet (a második Fernando Alonso lett). "Ahogy nőtt a megtett körök száma, úgy csúszkált az autó egyre jobban" - mondta akkor Schumacher, s megjegyezte azt is, hogy a Michelin sokkal jobb gumikat szállított partnereinek.

A Bridgestone természetesen azonnal lépett, s laboratóriumában új csodakeveréket állított elő, kizárólag a Ferrari számára. Az új gumi állítólag tovább bírja a megpróbáltatásokat (értsd: lassabban kopik), a kanyarokban jobban tapad az aszfalthoz, s az egyenesekben is nagyobb sebesség elérését teszi lehetővé. "Ezt a keveréket eleddig soha nem használtuk versenyen" - nyilatkozta a Bridgestone nevében Jaszukava Hirosi. "Segítségével remélhetőleg ereje teljében tündökölhet majd az új Ferrari az Osztrák Nagydíjon."

A Ferrari becslései szerint az új gumikkal körönként fél másodperccel lett gyorsabb az F2003-GA, a múlt heti tesztelések is igen biztató eredményekkel szolgáltak. "Leginkább a gumik terén léptünk előre" - erősítette meg a feltételezéseket az ötszörös világbajnok is, akinek az A1-Ringen keményen meg kell majd küzdenie Barrichellóval. Schumacher még kedden jelentette ki, hogy győzelemre készül a spielbergi futamon, de ugyanez a célja brazil csapattársának is. A nagy fogadkozásnak azért remélhetőleg nem az lesz a vége, mint tavaly, mikor csapatvezetői utasításra a végig vezető Barrichello a cél előtt néhány méterrel átengedte az első helyet Schumachernek. (Az "évforduló" alkalmából egyébként megszólalt Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, s állítólag a Ferrari galád tette miatt több faxot kapott, mint Ayrton Senna halálakor.)

"Finoman szólva is vitatott döntést hoztunk tavaly, én azonban már nem foglalkozom a történtekkel" - jelentette ki Barrichello. "Illetőleg kizárólag a verseny jó oldalára emlékszem, gyakorlatilag a rajttól a célig senki sem veszélyeztette az első helyemet. Szeretem ezt a pályát, könnyű rajta vezetni, csak az autókat nagyon nehéz beállítani. Mindettől függetlenül bizakodó vagyok, igen közel kerültem a diadalhoz ebben az évben, remélhetőleg hamarosan az első győzelmemet is megünnepelhetem. Talán már éppen Ausztriában..."