Vágólapra másolva!
A pontversenyt vezető Kimi Räikkönen, valamint David Coulthard barcelonai kiesése miatt a McLaren-Mercedes a szokásosnál is elszántabban készül a Forma-1-es Osztrák Nagydíjra, mindenképpen meg akarja őrizni első helyét a pilóták és a konstruktőrök között.

"Nehéz feladat vár ránk, de optimisták vagyunk. A spielbergi pálya számos előzési lehetőséget kínál, ezt az elmúlt évek versenyei bizonyították. Arra is felkészültünk, hogy a fékrendszerre és a motorra hatalmas igénybevétel vár" - mondta Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója.

A Michael Schumachert már csak négy ponttal megelőző finn éllovas Barcelonában közvetlenül a rajt után kiesett, így érthető, hogy ezúttal mindenáron pontokat akar gyűjteni. "A Spanyol Grand Prix nehéz volt a csapat számára, de most már kizárólag Ausztriára gondolok. A spielbergi pálya picit a go-kart helyszíneket idézi. Mindössze 4,3 km-es, s a gyors egyeneseket éles kanyarok zárják. Remélem, hogy javítani fogok, erre szükségem is lenne" - nyilatkozott Räikkönen.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon győztes, a barcelonai kiesés miatt azonban összetettben már csak ötödik skót klasszis is bizakodva várja a hétvégi feladatokat. "Sokan kritizálják a spielbergi pályát, pedig szerintem kedvező a vonalvezetése, több helyen is esély nyílik az előzésre. Számos alkalommal ünnepelhettem Ausztriában, s bízom abban, hogy vasárnap is lesz erre okom." Coulthard 1997 és 2000 között mindig második volt, míg tavalyelőtt már legyőzhetetlennek bizonyult. Legutóbb a hatodik helyen ért célba.