Társoldalunk:

Fisichella fizetne, ha Ferrariban ülhetne

Giancarlo Fisichella mindent megadna azért, hogy a világbajnok Ferrari-istállóban versenyezzen. A jerezi teszteken ismét nem értek Fernando Alonso nyomába, míg Silverstone-ban Juan Pablo Montoya alaposan elverte Michael Schumachert.

Az olasz sajtóban megjelent riportok szerint a jelenleg a Forma-1-es Jordan-istállóban versenyző Giancarlo Fisichella mindent megadna azért, hogy beülhessen a világbajnok Ferrari egyik autójába, akár még a pénztárcájába is mélyen benyúlna. Azaz úgymond bevásárolná magát a maranellóiakhoz, ahogy az a kisebb csapatoknál teljesen megszokott.

Fisichella, akinek neve mellett idén egy futamgyőzelem szerepel (a kaotikus Brazil Nagydíjat nyerte meg, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség utólag módosította a végeredményt), a La Gazzetta dello Sportnak ráadásul azt is kijelentette, hogy még az is hidegen hagyná, ha a másodhegedűs szerepét kellene eljátszania az ötszörös világbajnok Michael Schumacher mellett, csak legyen végre egy versenyképes autó alatta.

"Nem viccelek, fizetnék azért, hogy a Ferrarinál versenyezzek" - mondta a Fisico becenévre hallgató pilóta. "Olvastam, hogy állítólag a Toyota és a Jaguar is érdeklődik irántam, megkeresés azonban egyik csapattól sem érkezett. Különben is egy versenyképes autóban akarok ülni a jövőben, megvannak a képességeim ahhoz, hogy egy élcsapatban szerepeljek. Szükségem van arra, hogy végre megmutassam, mit tudok."

Fisichella egyébként kétségtelenül a legtehetségesebb pilóták egyike, jellemző, hogy versenyzőtársai tavaly őt választották a legjobbnak. Az olasznak azonban sosem volt szerencséje, többnyire mindig középcsapatokhoz szerződött. Mostanra lett elege abból, hogy csak véletlenül (mint Interlagosban) tud futamot nyerni, végre egy elitalakulatba akar kerülni. Jelenlegi csapatfőnöke, Eddie Jordan egyébként korábban ígéretet tett arra, hogy segít Fisichellát beprotezsálni egy élcsapatba.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK