Vágólapra másolva!
A Forma-1-es McLaren-istálló elöljárói közölték a gárda skót pilótájával, David Coultharddal, hogy szövegelés helyett inkább a vezetésre koncentráljon a jövőben.

David Coulthard nem egészen így képzelte az idei esztendőt: a McLaren skót pilótája ugyan megnyerte az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat, ám azóta csak vergődik: Melbourne-ben kasszírozott tíz pontjához mindösszesen 15-öt tudott hozzácsapni az azt követő nyolc futamon, így csak a hetedik helyet foglalja el a világbajnoki pontversenyben. Pedig szokás szerint most is úgy futott neki az évnek, hogy világbajnok akar lenni.

A McLaren főnökei egy ideig szó nélkül tűrték Coulthard vergődését, az Európa Nagydíj után azonban betelt náluk a pohár. Mivel a skót még most, a hét közepe felé is azzal van elfoglalva, hogy Fernando Alonsót okolja múlt vasárnapi kiesése miatt, figyelmeztették, miszerint szövegelés és elemezgetés helyett inkább a vezetésre koncentráljon, a hullámvölgyből ugyanis csak így tud kimászni.

"David kifejezetten elemezgetős típus, ami bizonyos esetekben hasznos lehet, a Forma-1-ben azonban nem jó dolog" - mondta Martin Whitmarsh, a McLaren menedzsere. "Itt nem kell minden egyes kanyart külön elemezni, egyszerűen csak ösztönösen kell vezetni. Neki is ezt kellene tennie: relaxálni és érzésből körbemenni a pályán."

Whitmarsh különösen az időmérő edzésekre gondol, a McLaren egyöntetű véleménye ugyanis az, hogy a skótnak a tréningeket kellene jobban megnyomnia. "A versenyekkel nincs gond, azokon nagyjából úgy ment, ahogyan vártuk. Ám a jobb helyezéshez az kell, hogy a mezőny elejéről rajtoljon, s ez csakis saját magabiztosságán múlik. Az időmérő edzés fejjáték, ezt kellene megértenie."

Coulthard totálisan alulmaradt a csapattársával, Kimi Räikkönennel vívott harcban: míg ő a hetedik helyen szerénykedik, a finn a világbajnoki címért csatázik Michael Schumacherrel. Fel is ajánlotta, hogy amennyiben a csapatvezetés úgy látja jónak, lemond saját érdekeiről, s maximálisan támogatja Räikkönent.