Vágólapra másolva!
A Williams-BMW kettős sikerével zárult a Forma-1-es Francia Nagydíj szombati időmérő edzése: Ralf Schumacher volt a leggyorsabb Juan Pablo Montoya előtt. A harmadik helyről az ötszörös világbajnok Michael Schumacher rajtolhat a vasárnapi futamon.

A pénteki edzésen szerzett 2. helyétől az autó súlyproblémája miatt megfosztott Justin Wilson kezdte a vasárnapi rajtsorrendről döntő gyakorlást, s a jó idő miatt esélye sem volt az egy nappal korábbi remeklés megismétlésére. Ezt jól mutatja, hogy az őt követő Jenson Button több mint 2,5 mp-cel volt gyorsabb nála, pedig az angol honfitárs egyelőre nem tartozik a klasszisok közé. Fernando Alonso viszont idei remek eredményei révén már a
legtehetségesebb pilóták egyike, s az élre is került, igaz ekkor még tizenheten voltak hátra. A Nürburgringen győztes Ralf Schumacher remek tempóban ment végig a 4.411 km-es pályán, végig gyorsabb volt a spanyol reménységnél, s nagy fölénnyel került az élre. Az 1:15.019 p-es eredménnyel az összetettben 2. Kimi Räikkönen sem tudott mit kezdeni, pedig nem követett el jelentősebb hibát.

Jarno Trulli a 3. helyre került, majd jött a Williams-BMW másik sztárja, Juan Pablo Montoya. A kolumbiai közepesen kezdett, majd fokozatosan dolgozta le hátrányát, s felzárkózott Ralf Schumacher mögé. David Coulthard csapattársa mögé szorult, így némi meglepetésre a Williams mindkét versenyzője jobb volt a McLaren klasszisainál, hiszen ekkor Räikkönen volt a harmadik.

A csak Wilsont megelőző Giancarlo Fisichella után következett Michael Schumacher, de esélye sem volt az első rajthelyre, a táv közepén már 3 tizedes hátrányba került, s "kikapott" testvérétől, valamint Montoyától. A Ferrari becsületét Rubens Barrichello menthette volna meg, de nem tette, sőt csak a 8. lett...

Ezután jöttek a pénteken a gyorsan száradó pálya legjobbjai, akik most meg sem tudták közelíteni egy nappal korábbi teljesítményüket, igaz, ezt csak legelvakultabb szurkolóik várhatták tőlük. Így a végén Ralf Schumacher pályafutása 4., idei 3. rajtelsőségének örülhetett.