Vágólapra másolva!
Magyar szempontból is tartogat érdekességeket a hétvégi Német Nagydíj: szerződésének értelmében Baumgartner Zsolt a péntek délelőtti tesztelésen először próbálhatja ki élesben a Jordan Forma-1-es autóját.

Baumgartner Zsolt péntek délelőtt végre megmutathatja, mit tud, a Német Nagydíj fél kilenc és fél 11 között megrendezésre kerülő tesztjén ugyanis négy csapat (Renault, Jaguar-Cosworth, Minardi-Cosworth, Jordan-Ford) pilótáival versenyezve próbálhatja ki élesben saját Jordanjét. A jelenleg a Forma-3000-es Coloni Motorsport színeiben szereplő magyar versenyző tavaly a Hungaroringen, idén pedig már két alkalommal ülhetett be a sárga versenyautóba, legutóbb hétfőn, Silverstone-ban tesztelhette a beállításokat.

"Péntek délelőtt Zsolt vezeti majd harmadik számú autónkat" - árulta el Gary Anderson, a Jordan verseny- és tesztigazgatója a számunkra már régóta tudott, külföldön azonban ez idáig nem túl sok publicitást kapott tényt. "Ez lesz az első alkalom, hogy egyszerre három autóval körözünk majd a gyakorláson, de remélhetőleg sokat profitálunk majd belőle."

Természetesen Baumgartner is várja már a pénteket, nagy reményekkel néz a tesztelés elé. "Nagyon boldog vagyok, hogy végre normál pályaviszonyok között, éles gyakorláson vezethetek Forma-1-es autót. Ugyan a tavalyi Magyar Nagydíjon már beülhettem a Jordanbe, de az csak egy háromkörös bemutató volt, a mostani körözés egészen más lesz."

"Remélem, sikerrel tudok majd együttműködni a mérnökökkel, maximális teljesítményre fogok törekedni. A pályát ismerem, elvégre Forma-3000-esként tavaly is versenyeztem rajta, mi több, természetesen az idei futamon is indulok. A kedvencem egyértelműen a stadion-szekció, nagy élmény a ring azon részén vezetni."