Vágólapra másolva!
Juan Pablo Montoya rajt-cél győzelmet aratott a Német Nagydíjon, így pályafutása harmadik futamgyőzelmét szerezte meg, s hat pontra közelítette meg Michael Schumachert a világbajnoki pontversenyben. A német ugyanis nem sokkal a leintés előtt defekt miatt elveszítette biztos második helyét, s végül csak a hetedik helyre tudta behozni Ferrariját. A dobogó második foka David Coulthardnak, a harmadik pedig Jarno Trullinak jutott a rajtbalesettel (amelynek áldozatává vált Kimi Räikkönen, Ralf Schumacher és Rubens Barrichello) is színesített futamon.

Egy defekt és máris szoros a világbajnoki pontverseny - Michael Schumachernek oly sok szerencsés futam után a Német Nagydíjon nem volt mázlija, néhány körrel a leintés előtt darabokra szakadt bal hátsó abroncsa. Pedig rutinos versenyzéssel biztosan autózott a második helyen, miután közvetlenül a rajt után elveszítette legnagyobb riválisait, Kimi Räikkönent, Ralf Schumachert és Rubens Barrichellót.

A defekt következtében azonban csak a hetedik helyen tudta befejezni a futamot, így a hátralévő négy versenyen könnyen bajba kerülhet. A győzelem ugyanis Juan Pablo Montoyáé lett, s a williamses így már csak hat pontnyira van tőle a világbajnoki pontversenyben, megelőzve immáron Kimi Räikkönent is.

Montoya teljesítménye mellett amúgy nem lehet elmenni szó nélkül, egyértelműen uralta a Német Nagydíjat: a közelébe sem tudott férkőzni senki, a Williams nagyon eltalálta a hockenheimi beállításokat. Még az is simán belefért nekik, hogy három kerékcserével operáljanak a többiek két kiállásával szemben, így is tönkreverték a mezőnyt. Sir Frank Williams tehát okkal verheti fejét a falba, ha Ralf Schumacher nem hibázik a rajtnál, akár kettős győzelmet is arathattak volna, s immáron ők vezethetnék a világbajnoki pontversenyt. Persze a sportban nincs értelme a feltételes módnak.

A semleges szurkolók, s mi, magyarok azonban örülhetünk: "emberemlékezet" óta nem volt arra példa, hogy ilyen kiélezett legyen az állás a Magyar Nagydíj előtt, így minden adott egy parádés mogyoródi futamhoz. Augusztus 24-én tehát aki teheti, látogasson ki az átépített Hungaroringre: biztosan nem fog csalódni.